Patricia van der Linden-Douven
Patricia van der Linden-Douven

Patricia van der Linden aan het woord: waarom vrijwilligerswerk zo leuk is!

Ingezonden

Son en Breugel - Er is mij gevraagd om eens te vertellen hoe ik mijn vrijwilligerswerk ervaar bij de Gasterij in de Berkenstaete te Son & Breugel.

Laat ik bij het begin beginnen. Eerst ben ik begonnen als gezelschapsdame in De Vloed; samen met een mevrouw spelletjes doen, wandelen, samen eten, koffie drinken etc. Toen dat op een gegeven moment niet meer kon, hebben ze mij gevraagd of ik wilde helpen in de Gasterij. Ik had geen ervaring in de horeca, maar koffie of thee serveren, ja, dat kan ik wel. Ik werd goed opgevangen door het personeel van de Gasterij. Samen verhuisden we tijdelijk naar Breugel en uiteindelijk werk ik nu in de Berkenstaete. Ik word door mijn collegae van de Gasterij volledig geaccepteerd en men kijkt naar wat ik wèl kan. Zij vertrouwen op mij, zodat zij hun werk kunnen doen en ik mijn dingen in mijn tempo kan doen: koffie of thee serveren, tafels dekken en eten serveren. En het belangrijkste: aandacht geven aan de mensen van de Berkenstaete. Een luisterend oor bieden, een arm om iemand heen slaan of gewoon gezellig kletsen. Het zijn de kleine dingen die het doen! Ik geniet iedere keer als ik "mijn mensen" weer zie! En zij zijn ook weer blij als ze mij of iemand anders zien . . . tenminste, ze lachen nog steeds! En lukt me iets niet, dan helpen mijn collegae zonder problemen, ook al hebben zij het druk. Ja, ik voel mij helemaal op mijn plek bij de Gasterij. We krijgen ook een kerstpakket en om het jaar een uitstapje met alle vrijwilligers. Het andere jaar is er een gezellige feestavond.

Maar ook hier komen ze nog steeds handen te kort. Als u nog leuk en zinvol werk zoekt en u heeft een paar uurtjes tijd, dan bent u van harte welkom bij de Gasterij van de Berkenstaete in Son & Breugel! Het maakt niet uit of u wel of geen ervaring heeft in serveren of met ouderen werken. Al doende leert men en in overleg is er veel mogelijk. U kunt altijd terugvallen op iemand, u staat er niet alleen voor. Heeft u een uitkering, dan kunt u misschien toch een paar uurtjes vrijwilligerswerk gaan doen (even informeren bij de uitkeringsinstantie). Dan komt u weer onder de mensen en iedereen is het waard om gezien en gewaardeerd te worden! Man of vrouw of stagiaire? Wilt u een keer kennismaken met ons en een keer de sfeer proeven, kom dan eens binnen. Mogen wij u binnenkort welkom heten als onze nieuwe collega? De koffie of thee staat klaar! Wij hopen u binnenkort te mogen verwelkomen in ons team!

Met 'gastvrije' groet,

Patricia van der Linden-Douven
Medewerkster Gasterij op vrijdag van 10.00 uur tot 13.00 uur.

Patricia van der Linden-Douven