Het Catharina Ziekenhuis
Het Catharina Ziekenhuis Foto: Jarno Verhoef

Landelijke stakingsdag zorg voor goede cao op donderdag 16 maart

Ingezonden

Son en Breugel/Eindhoven - De landelijke delegaties van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en de vakbonden is het nog niet gelukt om tot gezamenlijke cao-afspraken te komen. De vakbonden hebben daarom besloten tot een landelijke actiedag op donderdag 16 maart in de vorm van zondagsdiensten. Ook verschillende afdelingen binnen het Catharina Ziekenhuis doen mee aan deze actie samen met nog 64 andere locaties in Nederland. 

Op een groot aantal afdelingen van ons ziekenhuis wordt een zondagsdienst gedraaid. Dit betekent dat er op een doordeweekse dag (in dit geval op donderdag) gewerkt wordt zoals gebruikelijk is op een zondag. Afdelingen die nooit op zondag open zijn en meedoen aan de landelijke actiedag zijn op donderdag 16 maart 2023 gesloten.

Hoort u niets van ons, dan gaat uw afspraak door
Als u een afspraak voor donderdag 16 maart 2023 heeft staan, wordt er door de betreffende afdeling telefonisch of per brief contact met u opgenomen om deze af te zeggen en opnieuw in te plannen. Hierbij wordt nadrukkelijk rekening gehouden met de urgentie. Als u op donderdag 16 maart 2023 een afspraak heeft en geen bericht hebt gehad, dan gaat uw afspraak gewoon door.

Wij geven onze medewerkers de ruimte om actie te voeren. Tegelijkertijd kunt u erop vertrouwen dat wij er alles aan doen om overlast voor onze patiënten en hun naasten zoveel mogelijk te voorkomen.