Op onderzoek uit...
Op onderzoek uit... Foto: Mark van Wijk

Word Natuurouder in Son en Breugel!

Natuur

Ook dit voorjaar organiseert het IVN Son en Breugel een cursus voor ouders die het leuk vinden om natuuronderwijs op de basisscholen te ondersteunen.

Weet je het nog? Op zoek naar krutjes, eikels en kastanjes? De bast van een grove den voelen? Kleine beestjes scheppen uit de sloot? Brandnetels plukken of waterpeper proeven? Luisteren naar de fietspomp van het koolmeesje. Verwondering voelen over een rups die in een wonderschone vlinder verandert?

Kinderen leren met al hun zintuigen, niet alleen door te lezen en te luisteren, maar vooral door te voelen, te ruiken, te beleven en te doen. Wij vinden het daarom belangrijk dat kinderen juist ook buiten de klas kennis kunnen maken met de natuur. Spelen in de natuur is leuk en gezond en je leert het beste over de natuur als je er middenin staat! In de natuuroudercursus maak je op een laagdrempelige manier kennis met de vele aspecten van de natuur en ervaar je de verwondering van het kind-zijn weer helemaal.  

Je krijgt:
- plezier en verwondering voor de natuur terug
- de kans om de schoolklas van je (klein)kind de natuur te laten beleven
- een netwerk dat jou en je school ondersteunt bij natuuractiviteiten
- cursusmateriaal als inspiratie

In het afgelopen jaar hebben de natuurouders diverse natuuractiviteiten op basisscholen in Son en Breugel ondersteund, zoals het maken van wormenhotels, vogelprojecten met mezenkastjes, paddenstoelenbingo en het onderzoeken van bodemdiertjes. Op school vinden ze een extra helpende hand in de natuurlessen hartstikke waardevol.

Cursusdata

Dinsdag 11 april kennismaking, bodemdiertjes.
Dinsdag 18 april hommels/bijen, (15/16 april landelijke bijentelling)
Dinsdag 9 mei waterdiertjes
Zaterdag 13 mei waterdiertjes scheppen met leskist

De avonden beginnen om 19.45 uur (inloop vanaf 19.30 uur) en eindigen rond 22.00 uur. De buitenles op zaterdag is van 10.00-12.00 uur.

Locatie: IVN Gebouw, St. Genovevastraat 37
Kosten: Gratis voor IVN leden en €25,- voor niet leden
Meld je aan of stel je vraag: natuurouders@ivn-senb.nl

Meer informatie: https://www.ivn.nl/natuurouders/natuurouderworden