Afbeelding

Parkeren in het centrum Son en Breugel onderzocht

Politiek

Son en Breugel - Bij parkeren in het centrum van de kern Son gaat het om een juiste balans tussen goede bereikbaarheid van winkels, woonhuizen en evenementen aan de ene kant en slim gebruik van de schaarse openbare ruimte aan de andere kant. En…het oog wil ook nog wat.

Het aantal parkeervakken is belangrijk, maar voor slim parkeerbeleid zijn andere zaken ook belangrijk: hoever wil je lopen, hoe lang auto's staan er en van wie zijn die auto's: Van bezoekers, bewoners of van mensen die in het centrum werken? Ook speelt het een rol wanneer auto's geparkeerd staan: welke dag en welk tijdstip.

De puzzel van parkeerplaatsen en parkeertijden wordt door een op parkeren gespecialiseerd bureau Spark ontrafeld. Spark deed in het najaar 2016 op meerdere momenten tellingen van de parkeerdruk in het hele centrum. Die informatie is verwerkt in een interessante analyse over parkeren in het centrumgebied. Spark stelt heel concrete én slimme oplossingen voor om de parkeerdruk te reguleren. De onderzoeksresultaten een openbare bewonersbijeen-komst met u gedeeld.

Deze parkeerbijeenkomst is op 14 februari 2017 vanaf 18.30 uur in het gemeentehuis.