Afbeelding

Meer parkeerplaatsen in centrum Son     

Politiek

Son en Breugel - De gemeente Son en Breugel gaat maatregelen treffen om de parkeerproblematiek in het centrum van Son aan te pakken. De eerste maatregel hiervoor zijn het uitbreiden van de "blauwe zone" in het centrum van Son, het verplaatsen van vier voor huisartsen gereserveerde parkeerplaatsen en het opheffen van het parkeerverbod aan de zuidzijde van het Raadhuisplein op donderdagen tussen 09.00 en 17.30 uur.

Op zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur zal vanaf 1 oktober ook de regels voor parkeren in de blauwe zone gelden. Op zaterdag moet dan ook de parkeerkaart gebruikt worden en mag dus maar maximaal 2 uur geparkeerd worden in de blauwe zone ook op zaterdag. Ook zal er vanaf 1 oktober komen er 4 parkeerplaatsen extra beschikbaar op het 17 Septemberplein. Dit omdat er dan 4 gereserveerde parkeerplaatsen voor huisartsen verplaatst worden naar de Zandstraat.

Vanaf 1 september (geplande ingangsdatum) zal ook het parkeerverbod aan de zuidzijde van het Raadhuisplein, tijdens de donderdagmarkt worden opgeheven. Ook zal de straat (tussen Nieuwstraat en Airbornestraat niet meer afgesloten voor verkeer tijdens de weekmarkt op donderdag. Hierdoor komen er op donderdag 25 parkeerplaatsen meer beschikbaar op het Raadhuisplein.

Dit zijn de eerste merkbare veranderingen om het parkeerprobleem in het centrum van Son en Breugel op langere termijn op te lossen.