Afbeelding

Extra raadsvergadering om kerk te behouden

Politiek

Son en Breugel - Afgelopen vrijdag, 8 december jl., heeft DorpsVISIE burgemeester Hans Gaillard verzocht om nog deze maand een extra raadsvergadering bijeen te roepen met het doel om het kerkgebouw in Son voor ons nageslacht te behouden.
De reden om nu met spoed een extra raadsvergadering in te gelasten ligt aan het feit dat er zich nu twee serieuze kopers gemeld hebben voor de aankoop van het kerkgebouw.

Een van de kopers is volgens Dorpsvisie zelfs een prominent inwoner van ons dorp die met deze aankoop het doel heeft om dit gebouw te behouden en opnieuw en dan maatschappelijk cultureel beschikbaar te stellen voor vooral jongere inwoners.

DorpsVisie is van mening dat hiermee, de vorig jaar door de raad en het college geachte urgentie van de realisatie van de plannen rondom het van Centrum Son, in het bijzonder de sloop van het kerkgebouw aan het Kerkplein, in een ander daglicht komen staan.
Bovendien de uitkomsten van het Kantar onderzoek en de bereidheid de plannen voor het ontwerp van het MFA eventueel aan te passen, zijn zonder meer redenen om alles nog eens goed te overwegen, aldus een strijdbare DorpsVisie

Het CDA zet zich evenals DorpsVISIE in om het gebouw zeker nu niet te slopen maar te zorgen dat er eerst consensus is en draagvlak over de wijze waarop het centrum van Son en Breugel opnieuw dient te worden ingedeeld.
Daarnaast is er volgens DorpsVISIE bij minimaal een van de drie coalitiepartijen beweging waar te nemen om dit pad te gaan volgen.

Als er een extra vergadering komt dan zullen de inwoners tijdig ingelicht worden zodat ook zij hun mening kunnen geven.
DorpsVISIE heeft hiermee als doel om uiteindelijk het nodige draagvlak te creëren dat nodig is om "het dorpshart" te laten kloppen en zeker niet langzaam te laten stoppen. DorpsVISIE zet zich zet zich in voor een levendig kerkplein inclusief dorpshuis met behoud van de culturele historisch elementen en rekening houdend met de aanwezig flora en fauna, aldus de fractie van DorpsVISIE, Frans Meulenbroeks, Theo Groenemans, Remco Heeren, Helga Helders en Jelle de Jong