Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: e98cc4
Foto: gemeente Son en Breugel

Waar zijn we in beland?!

  Politiek

Son en Breugel - 'Waar zijn we in beland', zo begint de open brief van de gemeenteraadsleden van Son en Breugel aan de inwoners van Son en Breugel. De brief zoals hieronder weergegeven staat deze week ook in DeMooiSonenBreugelKrant en is bedoeld als steunbetuiging aan alle inwoners en ondernemers van Son en Breugel, in deze moeilijke tijd.

 Beste dorpsgenoten,

Waar zijn we in beland en wat hangt ons nog allemaal boven het hoofd?

Iedereen kan ziek worden door het coronavirus: oud, jong, arm of rijk, dokter, MKB’er of ZZP’er.
Deze diepe crisis raakt iedereen.

Wie had ooit verwacht dat een virus zodanig de kop op zou steken dat het alles wat wij als vanzelfsprekend beschouwen in een ander daglicht zet? Sociale contacten moeten we opeens tot een minimum beperken en het belangrijkste advies luidt: Afstand houden van elkaar, zeker 1,5 meter. En iedereen wordt continu op de hoogte gehouden van alle andere aanvullende noodzakelijke maatregelen om het virus een halt toe te roepen.

Iets simpels, zoals boodschappen doen, wordt ineens voor veel mensen al een probleem. Plotseling wordt ons leven overhoop gehaald en realiseren we ons hoe kwetsbaar we zijn.

Deze crisis brengt ieder van ons tot bezinning. Velen vragen zich af: “waar doen we het eigenlijk voor?” Op welke manier deden we het dan en hoe zouden we het kúnnen doen? We gaan “back to basics”.

Zowel onze gezondheid als onze economie worden diep geraakt. Maar er liggen ook kansen. Kansen om er als een betere samenleving uit te komen. De initiatieven die wij zien in ons dorp zijn bemoedigend. Mensen die spontaan aanbieden boodschappen te doen voor een buurvrouw die het zelf niet kan of een bloemetje afgeven of een bemoedigend kaartje schrijven voor degenen die niet meer buiten mogen komen.

Als gemeenteraadsleden kunnen wij weinig anders doen dan te benadrukken dat het belangrijk is dat u alle aanwijzingen van de overheid opvolgt. Daarnaast spreken wij onze grote waardering uit voor alle mensen in en buiten ons dorp die in vitale beroepen zoals de zorg, in de supermarkten, bij de politie en in de logistiek, zorgen voor ons allemaal. Ook in het onderwijs wordt bewonderenswaardig gewerkt! Wij zijn iedereen zeer dankbaar voor hun bijdrage.

Wij wensen u allen heel veel sterkte en hopen dat u deze onzekere periode goed door komt. Ondanks het feit dat we fysiek voor u niet bereikbaar zijn, kunt u ons gewoon bereiken via de mail of telefoon. Onze (persoonlijke) contactgegevens vindt u op de website van onze gemeente: www.sonenbreugel.nl.

En waarschijnlijk overbodig, maar we vragen u om goed op elkaar te passen en elkaar te ondersteunen door wat extra’s voor elkaar te doen, zoals die boodschappen doen voor een ander. Of bel, mail of schrijf een kaartje naar die oudere of zorgverlener in uw omgeving.

Bovenal: heb elkaar lief want samen zijn we sterk en krijgen we dit virus er onder.

 We blijven samen Son en Breugel! 

Gemeenteraadsleden van Son en Breugel:  Camille Limpens, Don Pasanea, Eef van Turnhout, Elly Brocken, Frans Meulenbroeks, Helga Helders, Henk Hulsen, Jelle de Jong, Joris van Dam, Kees Vortman, Marco Pulles, Marianne van der Putte – Verhoeven, Monique van Zwieten, Peer Spooren, Remco Heeren, Theo Groenemans, Willem Buurke, Hans Gaillard, voorzitter, Frans den Hengst, griffier

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>