Archieffoto 2019 Foto: Ingezonden

Nijnsel koploper!

Sport sport

Op de tweede zondag van de Advent ging Nijnsel Heren 1 op bezoek bij VOW uit Zijtaart. Het was best even geleden, zo dachten wij, meer dan tien jaar... De vereniging vierde het afgelopen voorjaar haar 75-jarig bestaan. De gastheren gingen in september driftig van start, en gingen ook even aan kop, maar al snel kwam er de klad in. Maar goed, het is toch een soort van derby en de gasten hebben nog steeds een elftal aan geblesseerden langs de lijn staan.
Om 14.00 uur (het wordt nog even steeds vlugger donker tot 21 december) floot de jonge scheidsrechter voor het beginsignaal. Hij kwam uit Tiel, maar heette geen Flipje. In de derde minuut ranselde Jelle de Louw reeds de paal, maar dat levert in de regel geen doelpunt op. Kortom, de gastheren begonnen traditioneel voortvarend aan de wedstrijd en zochten al snel de aanval op. In de 11e minuut een gevaarlijk moment voor het Nijnsel-doel, maar daar maakte de oranjewitte brigade geen gebruik van. In dezelfde minuut miskeek de Zijtaartse doelman zich op een voorzet en dat leverde een lege doelmond op, en een blessure voor de goalie die in de rust dan ook werd vervangen.
Het oogde allemaal een beetje rommelig, mede als gevolg van de nodige onnauwkeurige passes aan beide zijden. Nijnsel brak in de 41e minuut de score open: verdediger Frenk Remeysen gaf een ferme kopbal af op de lat, waarna Marco van de Ven er als de vrije-uitloopkippen bij was om de bal alsnog in het doel te werken: 0-1, en tevens ruststand.
Na de thee werd Nijnsel almaar sterker en reeg de kansen aaneen, vooralsnog zonder succes. Trainer Frank Kusters ging wisselen en beval het team over te gaan tot provocerende pressing. En zowaar met succes! In de 62e minuut een succesvolle doorbraak van Stefan van Zutphen die tot dat moment een ongelukkige wedstrijd speelde, maar Rens Hoppenbrouwers op maat bediende: 0-2. En dat brengt rust. Amper vijf minuten later een prima interceptie van Rick van der Vleuten: 0-3. Een prima resultaat, niets van gestolen. En dankzij de resultaten op de andere velden voert Nijnsel op dit moment de ranglijst aan!
Aanstaande zondag de laatste wedstrijd voor de winterstop, opnieuw een uitwedstrijd. Ditmaal tegen het succesvol opererende Irene uit Gemonde, opnieuw om 14.00 uur. Nijnsel zal er vanzelfsprekend alles aan doen om als soevereine koploper de winterstop in te gaan.