Afbeelding

Scoutingvrijwilligers gemeente Son en Breugel zijn € 605.280,-- waard

Verenigingen

Vandaag woensdag 7 december is het Nationale Vrijwilligersdag. Binnen Scouting zijn ruim 25.000 vrijwilligers wekelijks actief. De scoutinggroepen van Son en Breugel hebben gezamenlijk in het kader van Nationale Vrijwilligersdag op 5 december een waardecheque overhandigd aan Tom van den Nieuwenhuijzen, wethouder.

Op deze cheque staat een bedrag dat de waarde van alle Scoutingvrijwilligers in Son en Breugel in het afgelopen jaar vertegenwoordigt, uitgedrukt in uren. Hiermee wil Scouting laten zien welke waardevolle bijdrage vrijwilligers leveren in onze gemeente.

Cheque
De vrijwilligers van de scoutinggroepen in Son en Breugel maken deel uit van een groep van ruim 25.000 vrijwilligers in heel Nederland die zich wekelijks inzetten om ervoor te zorgen dat meiden en jongens zich persoonlijk kunnen ontwikkelen. Op de cheque staat vermeld hoeveel uren Scoutingvrijwilligers zich in 2016 hebben ingezet voor hun Scoutinggroep in Son en Breugel. Dit zijn enkel de uren die nodig zijn om elke week een leuke uitdagende activiteit neer te zetten voor de jeugdleden. De uren die nodig zijn voor de ondersteunende activiteiten in het dorp, zoals bijvoorbeeld de wegafzettingen die regelmatig door Scouting Dutmella worden verzorgd, zijn hier niet bijgeteld. Ook de vele uren die op dit moment door vrijwilligers worden besteed aan de nieuwbouw die op stapel staat zijn buiten beschouwing gelaten.

Uitreiking
Op 5 december ging een delegatie van de gezamenlijke scoutinggroepen naar het gemeentehuis om de cheque uit te reiken aan Tom van den Nieuwenhuijzen, wethouder. De groepen vinden het belangrijk om dit aan te bieden aan de gemeente: "Onze leiding zorgt ervoor dat wij elke week uitdagende en leuke activiteiten kunnen doen. Wij vinden het belangrijk dat de gemeente dit ook weet!", aldus de besturen van de groepen.

Reactie
De wethouder nam de cheque enthousiast in ontvangst van Vera en Stefan. "Leuk om te zien dat de cheque ook echt door de jonge leidinggevenden wordt overhandigd", aldus wethouder Tom van den Nieuwenhuizen. "Het is goed om af en toe even stil te staan en te kijken wat hebben we met z'n allen bereikt en wat zetten we met z'n allen neer. Dit is een heel mooie en duidelijke manier waarop jullie je inzet voor de honderden jeugdleden uit Son en Breugel laten spreken in de vorm van deze cheque." Vol enthousiasme liet dhr. van den Nieuwenhuizen de plek zien waar hij hem op gaat hangen op zijn kantoor.

Meer informatie over scouting in Son en Breugel vindt u op www.mgrbekkersgroep.nl of www.dutmella.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding