Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: d5fa09
Foto: Wil Feijen

De jeugd heeft de toekomst

  Verenigingen

Son en Breugel - De jeugd heeft de toekomst, dat geldt in alle opzichten, maar zeker ook voor (sport)verenigingen, zoals HTC Son Tennis, die dit jaar 50 jaar bestaat. Dat is mede mogelijk door de jeugd die zich in de loop der jaren heeft aangemeld, om nog vele jaren meer te kunnen bestaan blijft aanwas nodig. Om een idee te krijgen wat HTC Son Tennis de jeugd te bieden heeft, sprak ik met Minka de Boer, voorzitter van de jeugdcommissie van HTC, en met Esmee, Yara, Björn, Ralph en Yannick, jeugdleden van HTC.

Door: Lucas van As
Foto's: Wil Feijen

De vraag die ik dan ook had voor de jeugdleden was duidelijk: wat heeft HTC jullie te bieden? Dat blijkt best veel te zijn, HTC hecht veel waarde aan het organiseren van jeugdactiviteiten, waar trainer Stefan Jorna ook erg actief in is.

Zo is er het familietoernooi, dat op Eerste Pinksterdag georganiseerd wordt. Het accent ligt natuurlijk op tennis, maar daarnaast er is ook o.a. midgetgolf en klootschieten. Voor u mogelijk vreemde ideeën krijgt: zoals Wikipedia het omschrijft is 'klootschieten of kogelwerpen een werpsport waarbij deelnemers, veelal opgedeeld in twee teams, proberen een met lood verzwaarde kogel (de kloot) onderhands zo ver mogelijk te werpen'. Het is maar dat u het weet!

Iedereen mag aan het familietoernooi meedoen, de familieband van de deelnemers is niet altijd even duidelijk. Dit jaar waren er meer dan 80 deelnemers, het is een leuke en gezellige manier om als 'familie' iets te ondernemen.

Ook is er elk jaar rond Sinterklaas een Pietenmiddag, waarbij de Pieten niet alleen langskomen, ze tennissen ook mee! Het is een leuke, gezellige middag, met ja, hoe kan het ook anders, véél snoep!
Verder is er de vriendjes/vriendinnetjes dag, een gelegenheid voor jeugdleden om, zoals de naam al zegt, vriendjes en/of vriendinnetjes mee te nemen om kennis te maken met de tennissport en met HTC. Esmee en Yannick zijn zo met tennis begonnen, het vriendinnetje van Esmee is inmiddels gestopt, Esmee zelf heeft de smaak echt te pakken!

HTC Son Tennis heeft ook deelgenomen aan Sjors Sportief, veel kinderen zijn komen kijken.

Wat zeker vermeld moet worden, is het tenniskamp. Dat wordt georganiseerd door Stefan Jorna, de kinderen gaan slapen in de tennishal! 'Vanaf welke leeftijd is dat?' vraagt Björn, de oren ineens gespitst. 'Vanaf 11 jaar', antwoordt Minka. Björn is ontzettend blij met dat antwoord, hij is oud genoeg!

De kinderen gaan voetballen, levend stratego spelen ('superleuk!' oordelen alle vijf) en zwemmen. Maar: tennis mag uiteraard niet ontbreken, er wordt ook tegen elkaar getennist, maar dan gewoon voor de lol. Hoewel… de winnaar krijgt een grote pot snoep, ik denk dat het er toch wel serieus aan toe zal gaan!

Er zijn dus de nodige activiteiten die niet per se met tennis te maken hebben, al ontbreekt het tenniselement nooit helemaal. Daarnaast zijn er ook activiteiten met een competitief tenniselement. Bijvoorbeeld de World Tour, een competitie voor de jongste jeugd (tot 11 jaar). Ze spelen tegen kinderen uit de regio, zowel uit als thuis, zodat ze ook tegen andere kinderen kunnen spelen. Daar leer je altijd van!

De clubkampioenschappen worden ook voor kinderen gehouden, ze worden dan ingedeeld per leeftijdscategorie. De kinderen spelen in een poule, als er in een leeftijdscategorie veel kinderen zijn kunnen dat er meer zijn. Alleen in het laatste geval wordt er een finale gespeeld.

Wat evenmin mag ontbreken, is het open jeugdtoernooi, dat van 7 tot en met 13 juli gehouden zal worden. Bij dit toernooi wordt eveneens in poules gespeeld, om de kinderen zoveel mogelijk wedstrijden te laten spelen. Het gaat om het plezier, al gaat het natuurlijk wel ergens om. Iedereen wil graag met die beker naar huis! Alle deelnemers krijgen sowieso een medaille, niemand staat met lege handen. 'Het is leuk, omdat je tegen jeugd van andere clubs speelt, uit de hele regio. Dan heb je meer tegenstand', zegt Esmee.
Wat is er zo leuk aan tennis, vraag ik de kinderen. 'Het is gewoon leuk!' zeggen de meesten. Ralph vindt het fijn dat HTC zo dichtbij is voor hem, en dat er een binnenhal is, zodat je altijd kunt spelen. Esmee voegt er nog aan toe dat ze het leuk vindt dat ze alleen kan spelen. 'Dubbelen is ook leuk, als de ander ook iets doet, en een beetje fanatiek is', vindt Esmee. Fanatiek zoals ze zelf is, haar grote voorbeeld is Kristel van der Heijden, die onlangs kampioen werd met gemengd HTC team op zaterdag en zondag. De vele activiteiten zijn ook leuk, vindt Yara. En er wordt goed tennisles gegeven!

Hebben de kinderen nog iets meegekregen van het jubileum? 'Chocolade en snoep!' roepen de kinderen. 'En kleding, en een bidon', vult Minka aan. 'O ja!'

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Wat dat betreft zit u goed bij HTC Son Tennis!

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>