Afbeelding

Pand Nieuwstraat 50-52 krijgt nieuwe bestemming

Zakelijk

In het pand waar voorheen Style@home was gevestigd komt begin volgend jaar SWZ Zonhove te zitten met een aantal afdelingen dagbesteding waaronder De Carrousel. De Carrousel is een samenwerking tussen SWZ Zonhove en Stichting Meedoen Werkt.

SWZ Zonhove was al langere tijd op zoek naar een geschikte locatie in Son en Breugel en deze is nu dus gevonden aan de Nieuwstraat. Enerzijds omdat er bij de cliënten van Zonhove de behoefte is meer te participeren in het dorp. Anderzijds omdat Kado & Zo, de cadeauwinkel van SWZ Zonhove waar producten gemaakt en verkocht worden door cliënten door van SWZ Zonhove, uit haar jasje is gegroeid bij de huidige locatie aan het Raadhuisplein 2 in Son en Breugel. Daarom is door SWZ Zonhove gekozen voor een pand in het dorp, vlakbij SWZ Zonhove, waar een aantal afdelingen dagbesteding worden gehuisvest, waaronder Kado & Zo en De Carrousel. Het pand moet nog enigszins verbouwd worden om te kunnen voldoen aan de wensen van alle nieuwe gebruikers. Door de locatie en de zichtbaarheid ervan zal het voor zowel voor cliënten van SWZ Zonhove en De Carrousel als voor de inwoners van Son en Breugel nog makkelijker worden om eens binnen te lopen.
Stichting Meedoen Werkt, ontstaan uit Stichting Meedoen Son en Breugel, werkt alweer een tijd samen met SWZ Zonhove in de vorm van het Leer- en Werkcentrum De Carrousel.
Diana van de Looij van Stichting Meedoen Werkt is enthousiast over de nieuwe locatie, "helemaal super. Een locatie die de samenwerking tussen Zonhove en Meedoen Werkt versterkt."
SWZ Zonhove heeft haar expertise op het gebied van begeleiden en trainen, Meedoen Werkt heeft een netwerk in het dorp waarmee ze medewerkers en werkgevers kunnen binnenhalen. Hierdoor kan er nu creatief gezocht worden naar passend werk voor jongeren met een beperking, die daardoor niet zo makkelijk passend werk vinden. En daarbij krijgen zij dan ook de noodzakelijke begeleiding.
Een deel van de nieuwe locatie is, behalve een kantoorplek voor de medewerkers van De Carrousel, vooral een ontmoetingsplek voor de jongeren met een beperking. Behalve de werk- of stageplek is het belangrijk dat de jongeren ook een ontmoetingsplek hebben waar ze hun ervaringen kunnen delen, en waar ook vriendschappen ontstaan.
Het is volgens Diana niet alleen belangrijk dat de jongeren een passende baan of stageplek krijgen, ook het sociaal aspect is hierbij erg belangrijk. "Dus zijn we blij dat wij op de nieuwe locatie ook een plek voor ze hebben waar ze hun ervaringen met elkaar kunnen delen. Een plek waar ze elkaar 's morgens treffen en afspraken kunnen maken om na het werk of stage iets te gaan doen."
Want SWZ Zonhove en Stichting Meedoen Werkt zijn een onderdeel van de samenleving van Son en Breugel. Deze samenwerking in een nieuwe locatie versterkt dit alleen maar. Een mooie nieuwe bestemming voor een leegstaand pand in het centrum van Son en Breugel.