ontwerp:  Arjen Weijer van LSWA architecten
ontwerp: Arjen Weijer van LSWA architecten

Nieuwbouw in dorpscentrum

Zakelijk

Er is weer veel nieuwbouw in Son en Breugel, sommige projecten zijn al zichtbaar en andere liggen nu nog op de tekentafel en doorlopen een zorgvuldig proces om straks aan de beoogde nieuwbouw te beginnen.

Door: Adrie Neervoort

Een bijzonder nieuwbouwproject in het hart van Son en Breugel, gelegen op de hoek Wilhelminalaan/Nieuwstraat, wordt gerealiseerd door twee inwoners van Son en Breugel: Mark Jansen en Maarten Plasmans, directeuren van Woonveste. Woonveste ontwikkelt, bouwt, verbouwt en onderhoudt woningen, kantoren, bedrijfshallen, hotels en winkels in de regio van Eindhoven, maar ook daarbuiten. Samen met Bouwbedrijf Wagemakers b.v. wordt in Son en Breugel een project gerealiseerd dat zal bestaan uit 300 m2 commerciële ruimte met daarboven acht appartementen, en verder vier patiobungalows, één vrijstaande woning en drie stadswoningen in de prijsklasse van € 200.000,- tot € 450.000,- v.o.n. Door de locatie, de bouwvorm en de prijsklasse zijn de dorpswoningen bereikbaar voor een zeer brede doelgroep.

Mark Jansen en Maarten Plasmans wonen met hun gezin allebei in Son en Breugel en zijn ook actief betrokken bij het sociale en sportieve leven in onze gemeenschap. Daarom zijn ze ook heel trots dat zij dit project op de hoek van de Nieuwstraat/Wilhelminalaan in Son en Breugel kunnen uitvoeren. Mark Jansen: "Het is toch mooi dat je mede hierdoor het aangezicht van een straat in je eigen dorp voor een stukje gestalte mag geven". Dat dit ook een extra verantwoordelijkheid met zich meebrengt is voor de heren geen probleem. Maarten Plasmans: "Woonveste bouwt op een manier die de tevredenheid van de klant oplevert met een prettige woon- of werkomgeving als resultaat. Verder moet je altijd goed in de gaten houden dat wat je ontwikkelt goed in de omgeving past. Dit is bij dit project zeker de uitgaanspositie geweest." Het ontwerp is trouwens ook van een dorpsgenoot namelijk Arjen Weijer van LSWA architecten

Eerdere plannen door ander projectontwikkelaars waren veel massaler en hoger van ontwerp. Woonveste is hier bewust van afgeweken om het geheel wat beter in de omgeving te laten passen. Opmerkelijk is ook dat Maarten Plasmans het project persoonlijk bij diverse omwonenden is gaan presenteren.
De verkoop zal na de bouwvakvakantie starten. Meer informatie over dit project is nu al in te winnen via info@woonveste.com Volgens planning zullen de eerste woningen eind 2018 worden opgeleverd. Overigens zijn er ook meer plannen van Woonveste voor kleinschalige projecten op bijzondere locaties in Son en Breugel. Zo start de bouw van drie vrijstaande woningen aan de Genovevastraat in Breugel deze maand op een locatie waar voorheen een bakkerij gevestigd was. Meer hierover in onze volgende uitgave.