Afbeelding
Advertorial

Intensieve samenwerking peuters en kleuters

Zakelijk

Son en Breugel - De peuters van Kidsintown Op de Hoek kunnen voortaan ook op de woensdag terecht voor een leuke en uitdagende ochtend. Tot voorkort was de woensdag de enige dag dat er geen opvang geboden werd maar sinds dit schooljaar is op beide locaties de zogenaamde '3+groep' van start gegaan. Juf Jessica en juf Chantal draaien iedere week van 08.30 uur tot 11.30 uur een groepje met daarin peuters tussen de drie en vier jaar oud.

"Een hartstikke leuk clubje met tijd voor verdieping en intensieve samenwerking met de kleuters", aldus Jessica en Chantal. Omdat beide groepen (locatie de Regenboog én locatie de Krommen Hoek) alleen bestaan uit oudste peuters kun je veel meer verdiepen op het thema en intensiever samenwerken met de kleuters. De ochtend duurt ook een half uurtje langer dan de reguliere ochtenden op de andere dagen. Voor deze leeftijdsgroep prima te doen en voor de samenwerking met de kleuters ideaal. Volop tijd om bij elkaar te spelen, een uitgebreide kring te doen, fruit te eten in de kleuterklas en lekker lang buiten te spelen met de kleuters. "We proberen op beide locaties de thema's zoveel mogelijk op elkaar af te stemmen, het is erg leuk als hetzelfde thema bij de kleuters leeft en er wat verdieping plaatsvindt binnen dit thema. De spanningsboog is groter, de concentratie langer en de kleuter daagt de peuter uit tot uitgebreider spel, meer taalgebruik en beginnend samenspel."

Dat hierdoor de overstap naar de kleuterklas als de peuter eenmaal vier jaar is, nog gemakkelijker gaat is een fijne bijkomstigheid. Een peuter is al helemaal thuis in de kleuterklas, de omgeving is vertrouwd, de klasgenootjes zijn al een beetje bekend en ook de juf is geen vreemde meer. Op de Hoek is erg blij met deze ontwikkeling die is ontstaan vanuit de vraag van ouders. "Wij spelen graag in op de vraag van ouders en als we de mogelijkheid hebben om een groep te starten omdat daar behoefte aan is, gaan we daar onze uiterste best voor doen," aldus Linda en Marlies. Zij hebben inmiddels 4 jaar geleden het initiatief genomen om de peuterspeelzaal nieuw leven in te blazen in Son en Breugel. "Officieel mogen we het geen peuterspeelzaal meer noemen maar de basis is wel hetzelfde. Het is nu peuteropvang binnen de dagopvang maar het startpunt 'uitbereiding van spel' is daarmee niet veranderd." Dát is waar het binnen de peuteropvang van Kidsintown Op de Hoek om gaat. Uitbereiding van spel, aangepast aan de leeftijd van de peuter. Reguliere opvang voor peuters van 2 tot 4 jaar en de 3+ groep voor peuter van 3 jaar.

Er is nog plek op de woensdagen en ook op de andere dagen is nog ruimte. Op reguliere dagen draaien zij van 08.30 - 11.00 uur maar is er de mogelijkheid om vervroegde opvang af te nemen vanaf 08.00 uur en verlengde opvang af te nemen tot 12.00 uur of zelfs 13.00 uur. Ook hierin wordt volledig ingespeeld op de behoefte van ouders. Beide locaties bieden ook plek aan VVE-geïndiceerde peuters. Mocht je interesse hebben of gewoon eens willen kijken hoe er gewerkt wordt bij Kidsintown Op de Hoek dan ben je altijd welkom. Voor meer informatie kun je ook kijken op www.kidsintown.nl/groene-kidsintown-op-de-hoek of mailen naar opdehoek@kidsintown.nl.        

Afbeelding