Dorethe van Beuningen, derde van rechts en haar team. Foto: Kimberley Sars fotografie
Dorethe van Beuningen, derde van rechts en haar team. Foto: Kimberley Sars fotografie

25 jaar Da Vivente hairstyle… een hele tijd als je terugkijkt

Zakelijk

Son en Breugel - Vijfentwintig jaar geleden begon Dorethe van Beuningen in de Dommelstraat met haar eigen kapperszaak Da Vivente hairstyle. Vanuit de Dommelstraat verhuisde ze 10 jaar later naar het Raadhuisplein. “Een droom die werkelijkheid werd”, aldus Dorethe van Beuningen, maar volgens haar ook een droom die mede mogelijk werd gemaakt door haar ouders. “Mijn ouders boden mij 25 jaar geleden de hulp om voor mezelf te beginnen. Het was een kans die ik met beide handen heb gepakt en met succes, want 10 jaar later verhuisde ik naar een groter pand aan het Raadhuisplein”, aldus Dorethe Ze noemt die 25 jaar dan ook hele mooie jaren om met plezier op terug te kijken, hoewel het volgens haar niet altijd makkelijk was.

Redactie: Adrie Neervoort

Vooral de laatste jaren, met corona en het personeelstekort, waren moeilijk. Toch bleef ze positief en verbouwde zelfs tijdens de eerste coronasluiting haar salon aan het Raadhuisplein, maar opende tegelijkertijd een pop-up kapsalon, enkele deuren verder in dezelfde straat. Hier konden de klanten terecht en werden behandeld met alle voorzorgsmaatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. “Dat was een pittige tijd”, zegt Dorethe, “en gelukkig is die periode voorbij en is ook ons team weer op volle sterkte, nadat we wat wisselingen hebben gehad. We trainen weer, volgen cursussen, en dat geeft ook een boost aan iedereen.” Het team laat zich volgens Dorethe het best beschrijven als een mix van jonge mensen en ervaren stylisten. “Op deze manier vullen ze elkaar goed aan. De meeste medewerkers zijn al lang werkzaam, en dat zegt genoeg…”

Het blijven ontwikkelen van haar salon en het team is nu haar grootste uitdaging. “Met 10 haarstylisten ben ik graag op het werk, maar tegenwoordig meer als gastvrouw. In het begin was dat wel even wennen, ook voor de klanten”, aldus Dorethe. Ze vertelt dat veel van haar klanten haar zijn gevolgd van salon naar salon, voordat zij haar eigen salon begon: “Heel speciaal hoe je dan een band met elkaar opbouwt. Laatst heb ik zelfs iemand mee opgebaard. Ze zei altijd met een glimlach: Je zorgt wel dat ik als ik dood ben er ook goed uit zie hè! En dan maakt belofte schuld. Het was heel triest maar ook mooi om te doen.”

Volgens Dorethe is een eigen bedrijf hebben hard werken, en zeker geen baan van 9 tot 6. “Maar ik zou het niet willen missen. De laatste tijd ben ik wegens gezondheidsproblemen minder op het werk geweest en dan mis ik echt het klantencontact en mijn medewerkers. Natuurlijk is er veel overleg, maar toch, ik geniet als ik jonge mensen zie groeien in het vak. Zo ben ik natuurlijk zelf ook begonnen, met vallen en opstaan”, aldus Dorethe.

Ze was pas dertien jaar toen ze bij haar oom, die ook een kapsalon in Son en Breugel had, ging helpen. “Er is veel veranderd in die tijd, zeker in dit vakgebied. Je moet je proberen te onderscheiden in het vak. Ik vind dat een bezoek aan mijn salon een beleving moet zijn, van het wassen totdat je klaar bent. Da Vivente is gespecialiseerd in highlights en kleuringen. Daarom ben ik altijd op zoek naar nog betere producten om het beste resultaat te behalen en de kwaliteit van het haar te kunnen waarborgen. Want wie wil nou niet een gezond en glanzend resultaat!”

Deze week staan Dorethe en haar team graag even stil bij het 25-jarige jubileum van Da Vivente. Dat doen ze graag met de klanten, die ze liever gasten noemt, met een bubbel en wat lekkers. “Ik wil iedereen bedanken voor het vertrouwen in mij en mijn team, en verder bouwen aan een mooie toekomst”, zo sluit Dorethe af.