Kampioen driebanden teamcompetitie seizoen 2022-2023
Kampioen driebanden teamcompetitie seizoen 2022-2023 Foto: Ingezonden

Driebanden teamcompetitie seizoen 2022-2023 van Expreszo

Sport sport

Son en Breugel - De prijsuitreiking van 11 mei 2023 op de laatste speeldag was er een om in te lijsten. De eerste prijs was voor Eradus Transport BV dat al maanden op eenzame hoogte, zoals vorig jaar, de eerste plaats had gereserveerd. Dit team zeer goede driebandenspelers stak met kop en schouders boven de rest uit. Om 22.00 uur werd hun de trofee overhandigd. 

De tweede en derde prijs waren nog niet bekend omdat Geerson nog kans had op de derde of zelfs de tweede plaats. Toen werd het retespannend. Team ‘Het Groene Laken’ gaf zich niet gewonnen en de partijen gingen in punten gelijk op. De laatste 2 partijen moesten de oplossing brengen. Inmiddels waren de meeste teams aanwezig, dus belangstelling genoeg. Simon Verkuijlen won overtuigend van Theo Kluijtmans, dus de eerste 3 punten van de benodigde 6 waren binnen. 

Alle druk kwam te liggen op de schouders van Michael van den Broek. Tegenstander Hans Habraken gaf geen krimp en Michael kreeg te maken met pech en achteromballen. In de 38e beurt stond Habraken op winst in de partij maar Michael maakte gelijk; na 12 poedels een hele opluchting. 

De laatste beurt moest de beslissing brengen. Hans miste, maar tovenaar Michael maakt een serie van drie. Daarmee was voldaan aan de wens van 6 punten.
In de eindrangschikking kwam een wijziging: Eldo en Geerson eindigden ex aequo op de tweede plaats en Breeakker was derde.

Er is in het volgende seizoen nog ruimte voor nieuwe teams. Voor informatie kunt u contact opnemen met Herman of Jacqueline Kuipers via 06-52435660.

Kampioen driebanden teamcompetitie seizoen 2022-2023