Zeven is leven
Zeven is leven Foto: Ingezonden

Een ontluisterende nederlaag

Sport Sport

Son en Breugel - Net als menig Zevende speler dacht dat de bodem van de gifbeker bereikt was en er weer gerstenat gedronken kon worden, bleek er toch nog een kladje cyanide achtergebleven. Net als verleden jaar reisde het Zevende af naar een RKVV Dommelen op de laatste plaats; en blijkbaar zijn de harde lessen van destijds niet geleerd. Na een aardige openingsfase liet uw favoriete zondagselftal zich in een tijdsbestek van 5 minuten maar liefst driemaal (!) aftroeven. Een deconfiture van ongekende omvang tekende zich af.

En waar er verleden jaar nog duidelijk schuldige individuen aan te wijzen waren (K. Vugts) zakte het collectief ditmaal ouderwets door de hoeven. Een armoedige en inspiratieloze oplappoging tijdens de Ranja (dan gaan we maar volle bak druk zetten!) resulteerde al gauw in een 5-0 achterstand. De koppen gingen omlaag, het elftal spartelde hulpeloos in het rond.

En plots was daar dan toch weer de aansluiting. Uit het niets werd er gescoord, creëerde het Zevende kansen en wist de uitslag toch nog dragelijk te doen ogen: 6-3 verloren. Een Remontada als twee weken terug was ditmaal te hoog gegrepen. En waar in Amsterdam dan toch echt de spreekwoordelijke druppel dit weekend de emmer deed overlopen, zijn de blikken van de lokale pers deze week op trainer Breider gericht. Hoe lang krijgt hij nog de tijd dit dolende elftal aan de praat te krijgen?

Zeven is leven!