SBC 1 periodekampioen
SBC 1 periodekampioen Foto: Wil Feijen

SBC 1 als periodekampioen op weg naar het kampioenschap

Sport Sport

Het vaandelteam van SBC stond voor een cruciale wedstrijd op zondag 19 november. Na 8 competitiewedstrijden kon het periodekampioenschap veiliggesteld worden met een overwinning op het Eindhovense DBS, oftewel ‘Door Broederschap Sterk’.

De wedstrijd begon om 14.30 uur op het drukbezochte sportpark Schuttersheide onder leiding van scheidsrechter De Kroon. Het eerste kwartier was een aftastfase voor beide teams, maar daarna ging SBC in volle vaart vooruit. Met snelle aanvallen via de flanken ontregelde SBC de verdediging van DBS volledig. Dit resulteerde binnen 10 minuten in een 3-0 voorsprong door doelpunten van onder anderen Rob Kapteijns, Tijs Veraart en Joost van Heck, met voorzetten van onder anderen Mark Vogels.

Kort voor rust moest Quinten Peeters geblesseerd het veld verlaten en hij werd vervangen door Stein Snijders. Ondanks deze wisseling bleef de strijdlust van SBC onverminderd en scoorde Sander Egmond vlak voor rust nog de 4-0 na een prachtige aanval. Na de rust probeerde DBS meer druk te zetten, maar SBC wist zich hier goed onderuit te voetballen. Het was de kans voor SBC om het publiek opnieuw te vermaken. Mark Vogels scoorde met een kopbal uit een voorzet van Rob Kapteijns, waarmee hij het startsein gaf voor een galavoorstelling.

Hierop volgden doelpunten van Wouter van Vark, opnieuw Mark Vogels, Joost van Heck en 2 keer Sander Egmond uit prachtig combinatiespel van de SBC-spitsen. Hierdoor speelde SBC DBS volledig van de mat. De eindstand van 10-0 resulteerde in het periodekampioenschap voor SBC, waardoor de club nu al kans heeft om deel te nemen aan de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse.

Na deze schitterende voetbalmiddag wil SBC zich nu richten op het kampioenschap voor de rest van het seizoen. Het bleef nog lang onrustig op sportpark Schuttersheide...

Opstelling SBC: 1. David Pena Diaz, 2. Mark Vogels, 3. Mark van Doorn, 4. Wouter van Vark, 5. Roel van de Eerden, 6. Joep van der Heijden (C), 7. Sander Egmond, 8. Quinten Peeters (Stein Snijders), 9. Joost van Heck, 10. Rob Kapteijns (Joren Koeter), 11. Tijs Veraart, 12. Bas Crijnen, 13. Milan Toirkens.