MTB Rides van De Bosduvels
MTB Rides van De Bosduvels Foto: Ingezonden

Bosduvels MTB Ride 2024

Algemeen Sport

Son en Breugel/Laarbeek - Op 16 en 17 maart is het weer tijd voor de jaarlijkse MTB Rides van De Bosduvels. De laatste jaren staan De Bosduvels garant voor uitdagende MTB-tochten en steeds meer liefhebbers weten de mooie Laarbeekse bossen te vinden. En dat maakt dat ze er ieder jaar een schepje bovenop doen.

Vorig jaar werd de MTB Ride vooraf gegaan door de eerste editie van de Ladies Ride. En ook dit jaar hebben De Bosduvels weer wat nieuws in petto: de Gravel Ride, want het gravelen wordt steeds populairder in Nederland, en ook de dames en heren van De Bosduvels zijn er inmiddels aan verslingerd.

Voor deze nieuwe toevoeging aan het programma op zondag 17 maart zijn 2 routes uitgezet van 60 en 90 kilometer. Deze gravelroutes leiden je over grindpaden en halfverharde wegen in en rond Laarbeek. Uiteraard kun je ook voor de klassieker van dit weekend kiezen: een MTB-route van 35, 45, 55 of 70 kilometer. Een dag eerder, op zaterdag 16 maart, trappen de dames alvast af met de Ladies Ride van 35 of 45 kilometer.

Je kunt dus alle kanten op tijdens dit MTB-weekend, maar één ding hebben deze 3 Rides met elkaar gemeen: ze zijn altijd goed verzorgd. Onderweg zijn er goedgevulde pauzeplaatsen die de inwendige mens verzorgen, en bij aankomst word je beloond met een welverdiende hamburger. Bovendien wordt er onderweg een (gratis) actiefoto van je gemaakt; gaaf voor op de socials en in je fotoboek.

Maar ook je fiets wordt niet vergeten: er is een afspuitplaats en een bewaakte fietsenstalling zodat je onbezorgd kunt nagenieten.

Enthousiast geworden? Aanmelden kan via de website van De Bosduvels, https://www.debosduvels.nl/ of bij de start bij Scouting Mariahout-Lieshout. Voor de Ladies Ride kun je zaterdag 16 maart tussen 13.15 en 14.00 uur starten. Voor de MTB Ride en de Gravel Ride kan zondag 17 maart gestart worden tussen 8.00 en 9.30 uur.