Afbeelding

Welkom in de molen op Nationale Molendag

Algemeen

In het weekend van 14 en 15 mei organiseert vereniging De Hollandsche Molen in samenwerking met Het Gilde van Vrijwillig Molenaars de Nationale Molendag.

Tijdens dit evenement gaan ruim 950 molens verspreid door heel Nederland open voor het publiek. In Noord-Brabant doen 73 molens mee. Om deze dag nog aantrekkelijker te maken, organiseren vele molenaars extra activiteiten zoals molenmarkten, fietstochten, pannenkoeken eten en spelletjes. Voor de kinderen is op iedere molen een gratis Molen Doe-boekje beschikbaar. En in het kader van haar 40-jarig bestaan, organiseert het Ambachtelijk Korenmolenaars Gilde een bakwedstrijd. Meer informatie vind je op www.molens.nl

Voor de kids
Ieder jaar wordt speciaal voor de kinderen een weggevertje ontwikkeld. Dit jaar is er bij elke opengestelde molen een Molen Doeboekje te krijgen. Dit boekje staat vol met molenweetjes, spelletjes en raadsels. Een leuke manier om de molen te ontdekken.

Molens in Noord-Brabant
In Noord-Brabant zetten 73 molenaars de deuren van hun molen open. Meerdere molens organiseren een leuke extra activiteit. Zo kun je bij de Opwettense Watermolen in Nuenen meerijden met Bakker Meelmuts op zijn paard en wagen tussen de molen en de bakker. Ook bij Sint Antonius Abt in Borkel rijden paard en wagens en er is een markt bij deze molen. Ook bij molen De Lelie is een boerenmarkt en hier is een toertocht met oude auto's, brommers en tractoren. En zo is er veel meer te doen bij de molens in Noord-Brabant. Bij alle open molens vertelt de molenaar met plezier over het werken met de molen.