Afbeelding

50+ en advies nodig?

Algemeen

U kunt terecht bij de PVGE en de KBO
Met ingang van 2016 breiden de PVGE en de KBO hun persoonlijke dienstverlening aanzienlijk uit.


Alle vijftigplussers in Son en Breugel, ook niet-leden, kunnen een af-spraak maken met één van de vrijwilligers van beide bonden

Onze samenleving verwacht vandaag de dag een grote mate van zelfredzaamheid. Dat geldt ook voor ouderen, die zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. De meeste oude-ren willen dat ook. Toch komt er vaak een moment dat ouderen hulp nodig hebben om zelfstandig te kunnen blijven wonen. Een Vrijwillige Ouderen Adviseur of een Cliëntondersteuner kan u daarbij helpen.

1.Vrijwillige Ouderen adviseur (VOA)
Ouderen kunnen vragen hebben over inkomen, recht, zorg, wonen, welzijn, mobiliteit en participatie. De VOA heeft kennis van de regelgeving voor ouderen in de eigen gemeente en van de plaatselijke mogelijkheden voor ondersteuning, advies en in-formatievoorziening. Een VOA kan u helpen bij het helder krijgen van uw probleem en u zo nodig verwijzen naar de juiste instantie.

2. Cliëntondersteuner (Clio)
Daarnaast is er de cliëntondersteuner, die een rol speelt bij het aanvragen van zorg bij de gemeente in het kader van de WMO 2015. De cliëntondersteuner helpt met het formuleren en indienen van uw hulpvraag en begeleidt u bij het traject dat daarop volgt. Hij kan aanwezig zijn bij het keukentafelgesprek en ziet erop toe dat de afspraken die tussen u en de gemeente worden gemaakt, duidelijk worden geformuleerd en worden nageleefd. Mocht het nodig zijn, dan kan de cliëntondersteuning u ook adviseren bij het aantekenen van bezwaar. De cliëntenondersteuner dient uw belang en staat naast u in het traject dat u doorloopt. De cliëntenondersteuner neemt echter uw probleem niet over; u blijft zelf verantwoordelijk! Uiteraard gaat hij zeer vertrouwelijk om met de informatie die u hem geeft.

Voor beide vormen van ondersteuning hebben 5 personen cursussen gevolgd: Gerard Versantvoort (VOA), Marjan Bedet, Roel Miltner, Josje van de Molengraft en Monique Streur (allen VOA en Clio). U kunt ze persoonlijk benaderen of via het secretariaat van de ouderenbonden.

Via bijgaande foto stellen zij zich aan u voor: van links naar rechts: Marjan Bedet, Gerard Versantvoort, Josje van de Molengraft, Monique Streur en Roel Miltner.