Afbeelding

Koen van den Hurk uit Son en Breugel wint de Gouden Koksmuts

Algemeen

Op maandag 11januari werd de NK voor Koks gehouden, in de RAI in Amsterdam. Dit is een teamwedstrijd voor brigades van toprestaurants met een SVH Meesterkok en/of sterrenkok aan het roer.
Grote winnaar was uiteindelijk Wollerich uit Sint Oedenrode, met in het team Koen van den Hurk uit Son en Breugel. Het team bestond verder uit chef de cuisine Gerard Wollerich en Erik Bons.
De zeven beste sterrenteams deden mee aan de prestigieuze wedstrijd om de Gouden Koksmuts. De brigades moesten een amuse en een viergangen menu bereiden en serveren. Er werd gekookt met verse seizoensproducten die de koks zelf bij elkaar moesten shoppen. En alles moest ter plekke worden bereid met deze producten.
Bij de jurering werd o.a. gelet op smaak, presentatie en hygiëne.

De andere deelnemende teams waren:
Ciel Bleu, hotel Okura, SVH Meesterkok Onno Kokmeijer **, De Leuf, chef de cuisine Bas van Kranen *, De Lindehof, SVH Meesterkok Soenil Bahadoer **, Hotel Merlet, chef de cuisine Jonathan Zandbergen *, Spetters, chef de cuisine Laurent Smallegange *, Het Roode Kooper, chef de cuisine Dennis van den Beld *.