Afbeelding

Vakantie verhaal

Algemeen

Vakantie met hindernissen..
Heerlijk, een vakantie Dominicaanse Republiek: prachtig hotel met alles erop en eraan, azuurblauwe zee en hagelwit strand.

Wat kan een mens zich gelukkig voelen! Om alle heerlijkheden die elke dag weer langskomen te compenseren, toch maar af toe naar de fitness. De loopband dan maar. Even een onoplettend momentje en bam: daar lig je dan languit op de grond. Gekneusde rib. Maar niet getreurd, dat gaat wel over. Volgende dag, dan gaan we voor een partijtje tennis. Beetje warm, maar vooruit. Na een paar ferme klappen, want toch even laten zien dat ik het nog niet verleerd ben, lijken er messen in mijn rechterarm te zijn gestoken. Manlief snelt toe en is bezorgd, dus we gaan naar de arts van het hotel. Die vindt het toch echt wel nodig dat we met een taxi naar het ziekenhuis gaan. Wel apart dat we de andere mensen uit de wachtkamer later ook met een taxi bij het ziekenhuis zien arriveren. Maar dat kan toeval zijn.
Afijn, na moeilijke blikken en nog eens een andere dokter erbij, krijg ik te horen dat ze de arm willen fixeren. Ik zeg: er wordt hier niks gefixeerd. Dus onder protest van de arts mag ik met een mitella en pijnstillers het ziekenhuis verlaten. Echter niet nadat ik de rekening van 400 dollar heb betaald! Gelukkig een creditcard op zak, en met de rekening voor de verzekering terug naar het hotel. Achteraf hebben we er natuurlijk om moeten lachen, ook al bleef de arm zwaar pijnlijk. Dus bij thuiskomst meteen naar de huisarts, en die kon niet anders dan een tennisarm constateren. Het goede nieuws was dat het zou overgaan, en het slechte dat het ook wel een half jaar kon duren. Maar gelukkig kwam het met een paar maanden en therapie toch weer allemaal goed en blijft een fraaie vakantieherinnering over.