Gezonde Leefstijl, Gezond Gewicht

Ingezonden

De zomervakantie is voor velen weer achter de rug. Na het zien van de vakantie foto's zijn er ook altijd weer een heleboel mensen die zich voornemen te gaan afvallen. Er zijn tegenwoordig heel veel manieren om af te vallen, en op korte termijn werken ze allemaal! Echter het nieuwe gewicht behouden is vaak erg moeilijk. Dit komt vooral doordat we voor een tijdelijk dieet kiezen. Bij een dieet laten we de calorierijke producten voor een bepaalde periode achterwege en daardoor vallen we af. Maar als we die producten daarna weer op de oude vertrouwde manier in ons eetpatroon opnemen komen we weer net zo hard aan. Beter is dus om op een goede manier met al het lekkers om te gaan zodat we daar de rest van ons leven van kunnen blijven genieten. Op die manier bereiken we langzaam een gezond gewicht en kunnen we dit ook behouden. Waarom zouden we snel willen afvallen als we met een gezonde lifestyle voorgoed een gezond gewicht kunnen bereiken en behouden?

In deze tijd van het jaar zijn er veel pompoenen en courgettes verkrijgbaar. Van deze groenten kun je heerlijke soep maken. Vaak worden ze apart van elkaar gebruikt maar waarom niet eens een combinatie van deze twee maken? Ik deed dit vorige week en het was heerlijk. Hieronder vind je mijn recept!

Pompoen-courgettesoep

Ingrediënten voor 4 persoon:

1 kleine pompoen
2 kleine aardappelen
2 courgettes
1 ui
500 ml water
2 tuinkruidenbouillonblokjes
100 ml halfvolle melk
Versgemalen peper

Werkwijze:

Snij de pompoen doormidden en verwijder de zaadlijsten en pitten.
Snij de pompoen in halve maantjes en snij dan de schil eraf.
Snij het vruchtvlees van de pompoen in stukken en doe deze in een grote kookpan.
Schil de aardappelen, halveer ze en doe ze bij de pompoen.
Was de courgette, snij deze in grove stukken en doe ze bij de pompoen.
Maak de ui schoon, snij deze in 4 stukken en doe ook deze bij de pompoen.
Verkruimel de bouillonblokjes over de groenten en schenk 500 ml water erover.
Kook de groenten gaar.
Voeg de melk toe en pureer het geheel met een staafmixer.
Verwarm de soep opnieuw en breng op smaak met peper.

Geïnspireerd geraakt door dit artikel? Lees meer over een gezonde leefstijl en gezond gewicht op mijn website www.gezondgewichtvoorjou.nl

Gewichtsconsulente Petra van Maasakkers-Simmer