Afbeelding

Voorlichting Verkiezingen Jeugdgemeenteraad

Politiek

Op 19 oktober 2016 organiseert de gemeente Son en Breugel op alle basisscholen verkiezingen voor de nieuw te installeren Jeugdgemeenteraad.

De komende weken zullen gemeenteraadsleden en vrijwilligers alle scholen bezoeken om voorlichting te geven aan de groepen 7 en 8..
Wat houdt het in om in de Jeugdgemeenteraad te zitten? Hoe werkt het in de Jeugdgemeenteraad? Wat zijn de onderwerpen waar de Jeugdgemeenteraad over mee mag praten?.

De basisscholen zijn vrij om de verkiezingen zelf vorm te geven. Dat betekent dat de ene school meer kinderen uitnodigt om te gaan stemmen dan de andere. Na de verkiezingen zullen 2 kinderen per school afgevaardigd worden om zitting te nemen in de Jeugdgemeenteraad; een kind uit groep 7 en een kind uit groep 8. De kinderen uit groep 8 zullen dus maar één jaar in de Jeugdgemeenteraad zitten. Volgend jaar zijn er alleen verkiezingen in groep 7.

De Jeugdgemeenteraad wordt op 17 november a.s. om 18.45 uur geïnstalleerd door burgemeester Hans Gaillard. Hij is ook voorzitter van de Jeugdgemeenteraad.