fotografie: ester gebuis
fotografie: ester gebuis

Marion Dirckx: Powervrouw uit Son en Breugel

Zakelijk

Son en Breugel - Marion Dirckx uit Son en Breugel is door Margriet en Tempo-Team uitgeroepen tot "Powervrouw van het jaar 2016".

Via het programma Work4Women, een unieke samenwerking tussen weekblad Margriet en Tempo-Team, helpt Marion vrouwen aan het werk die wel willen werken, maar er zelf niet in slagen om hierbij een passende werkkring te vinden. 
Marion Dirckx is projectmanager Publiek Private Samenwerking bij Tempo-Team. Met haar team heeft zij afgelopen jaar 85 bijstandsgerechtigden aan een baan geholpen, terwijl nog eens 35 medewerkers toegang kregen tot een BBL-opleidingstraject (Beroeps Begeleidende Leerweg). Zelf blijft ze bescheiden over haar rol, en roemt ze vooral het goede teamwerk en de goede samenwerking met de betrokken instanties. Maar een goed team heeft natuurlijk wel een motor nodig, een sterke drijvende kracht, en zo kun je Marion gerust omschrijven. 
Marion geniet ervan wanneer mensen vanuit een achterstand weten door te dringen tot de arbeidsmarkt en zo hun eigen toekomst in de hand nemen, uit hun isolement treden en zelfredzaam worden. Denk bijvoorbeeld maar eens aan alleenstaande bijstandsmoeders. 
Zelf weet Marion ook wat tegenslag is. Vorig jaar kreeg ze borstkanker, maar ze bleef werken en zich inzetten voor een goede toekomst voor andere vrouwen. Gelukkig is ze inmiddels genezen.

 Je kunt alleen maar grote bewondering hebben voor haar tomeloze inzet voor anderen, en voor het resultaat van al die inspanningen, en dat alles ondanks de persoonlijke tegenslagen waarmee ze te kampen had. Haar uitverkiezing is dan ook niet meer dan terecht, wat een "Powervrouw"!