Een leerling is reanimatie aan het oefenen op de pop
Een leerling is reanimatie aan het oefenen op de pop Foto: EHBO Son en Breugel

EHBO op basisschool De Bloktempel

Algemeen Jeugd

Son en Breugel - EHBO-vereniging Son en Breugel heeft in oktober lesgegeven op basisschool De Bloktempel. Leerlingen van groep 7 en 8 kunnen nu ons dorp een stukje veiliger maken. 

Van 18 tot en met 21 oktober hebben leden van EHBO-vereniging Son en Breugel EHBO-lessen gegeven aan de groepen 7 en 8 van basisschool De Bloktempel. In de anderhalf uur durende lessen kwamen verschillende onderwerpen op het gebied van EHBO aan de orde. Uiteraard werd begonnen met vertellen wat EHBO, Eerste Hulp Bij Ongevallen, inhoudt. Daarna leerden de leerlingen hoe een pleister/ verband aangelegd moet worden, wat ze moeten doen bij een bloedneus of verstuiking en leerden ze reanimeren. Na ook nog te hebben geoefend met het in stabiele zijligging leggen, werd de opgedane kennis getoetst via een kahoot-quiz. Dit is een digitale quiz waarbij gebruik wordt gemaakt van een chromebook.

De quiz bestond uit tien vragen die tijdens de EHBO-les ter sprake waren gekomen. Zo was de eerste vraag een gemakkelijke; wat betekent EHBO? Maar ook waren er vragen over hoe vaak een mens ademhaalt per minuut of hoeveel liter bloed een mens ongeveer in zijn lichaam heeft. Er werd zeer fanatiek door de leerlingen mee gedaan. De winnaar kreeg een daverend applaus van zijn medeleerlingen tijdens het in ontvangst nemen van zijn prijs. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat er weer meer hulpverleners, hoe jong dan ook, in Son en Breugel zijn. 

Mocht je na het lezen van dit artikel enthousiast geworden zijn en graag ook je EHBO gaan halen: 11 januari 2022 start de nieuwe basiscursus. Voor meer informatie, kijk op www.ehbosonenbreugel.nl.