Infopunt OUDERenWIJZER
Infopunt OUDERenWIJZER Foto: Ingezonden

Nieuwe openingstijden infopunt OUDERenWIJZER

Algemeen

Son en Breugel - Sinds oktober 2022 is infopunt OUDERenWIJZER iedere werkdag van 11.00 tot 12.00 uur welkomst- en informatiepunt in het Dommelhuis. Vrijwilligers van o.a. de Seniorenraad, PVGE, HOi-Huis en de KBO’s zorgen voor de bezetting. Het punt geeft bezoekers informatie over activiteiten (niet alleen voor senioren) in het dorp en wijst de weg in het Dommelhuis en in Son en Breugel. 

Na ruim een half jaar concludeert het bestuur van de Seniorenraad dat belangrijke doelen zijn bereikt: veel inwoners zijn geïnformeerd, verwelkomd en de weg gewezen. Bovendien ontstond een voorbeeldige samenwerking tussen (ouderen)organisaties. Maar een andere conclusie is dat het aantal bezoekers sterk is verminderd. Men weet nu blijkbaar beter de weg en dit is een goed moment om te kijken wat de beste toekomst is voor het infopunt.

Gebleken is dat er erg veel vragen waren om hulp bij digitale en computerproblemen. Daarom is besloten de openstelling van OUDERenWIJZER te concentreren en vanaf 1 juli (uitsluitend) voort te zetten op de woensdagmiddagen van 16.00 tot 17.00 uur. Op dat tijdstip kunnen inwoners in het Dommelhuis namelijk ook terecht met al hun vragen op digitaal gebied.

De Seniorenraad hoopt dat dit tevens een stap zal zijn naar nog meer samenwerking en integratie van de informatievoorziening in het Dommelhuis. Aan OUDERenWIJZER zal het niet liggen…