Leden van de PVGE in het Dommelhuis
Leden van de PVGE in het Dommelhuis Foto: MFOTO.NL

Feestelijk jubileum seniorenvereniging PVGE ook gevierd in Son en Breugel

Algemeen

“We zijn een bloeiende vereniging voor iedereen vanaf 50 jaar.”

Son en Breugel - PVGE Son en Breugel, wát een energieke vereniging! Die straalt diversiteit en ontmoeting uit. Van belangenbehartiging tot wijnproeverij, uitstapjes, fietstochten, kook- en fotoclub, zomaar een greep uit het aanbod en de activiteiten. Hoog tijd dat u deze vereniging nader gaat ontmoeten en zelf gaat zien en ervaren welke diversiteit aan activiteiten de PVGE biedt. Op zaterdag 30 september viert PVGE Son en Breugel in het Dommelhuis op grootse wijze dat 75 jaar geleden de PVGE is ontstaan. Van 13.00 tot 15.30 uur zijn alle bewoners van Son en Breugel vanaf 50 jaar welkom. Het belooft een feestelijke, informatieve en verrassende middag te worden. Noteer deze datum alvast in uw agenda en volg de plaatselijke nieuwsvoorziening goed via deze krant en de website www.pvge.nl/sonenbreugel/.
Nu eerst aandacht om de PVGE Son en Breugel nader voor te stellen.

Redactie: Patricia van Baak 

Ik ontmoet 4 van de 8 leden van de werkgroep ‘PVGE Son en Breugel 75 jaar’. Op tafel liggen mappen, nieuwsbrieven en laptops. Dit is geen kleine vereniging. Marjorie, Thijs, Herman en Leon stellen zich voor. Marjorie is bestuurslid en heeft evenementen onder haar beheer, Herman was ooit voorzitter van de PVGE Son en Breugel en is nu leider van de fietsclub, Thijs is bestuurslid en doet pr en communicatie, Leon heeft de coördinatie over de huba’s (hulp bij belastingaangifte), zit in de redactie van de 2-maandelijkse nieuwsbrief en verzorgt de website. Deze bezige bijen zijn binnen de vereniging bij allerlei activiteiten en clubs zeer betrokken en actief.

Ooit was de PVGE onderdeel van het sociaal aanbod van Philips na oorlogstijd. Immers, de PVGE is in 1948 opgericht en staat voor Philips Vereniging Gepensioneerden Eindhoven. Deze vereniging kent nu ruim 8000 leden, uit Eindhoven en 6 omliggende kernen, waaronder Son en Breugel. De vereniging in ons dorp heeft ruim 650 leden. Ze willen heel graag meer leden én willen heel graag verjongen. Het is een bloeiende, open vereniging voor iedereen vanaf 50 jaar, en men hoeft geen band met Philips te hebben.

Plezierig, Verbindend, Gezellig en Energiek (PVGE)
Kort samengevat kent de PVGE Son en Breugel 3 pijlers, te weten clubs, evenementen en belangenbehartiging. Deze laatste bestaat uit vrijwillige ouderenadviseurs, cliëntondersteuners en hulp bij belastingaangifte.

De P van Phillips en de G van gepensioneerden dekken niet meer de gehele lading. Plezierig, Verbindend, Gezellig en Energiek (PVGE) zijn toepasselijker. We praten door over de verjonging. De komende weken zal er in deze krant ruim aandacht zijn voor al hetgeen de PVGE biedt. Echter, vijftigers werken vaak overdag, hebben studerende kinderen, zijn mantelzorgers. Zij kunnen vaak niet mee naar de kerstmarkt, of lid worden van een leesclub die overdag plaatsvindt, hoe graag zij dit misschien ook zouden willen.

Thijs zegt dat álles bespreekbaar is, zoals meebewegen naar beter passende tijden. Marjorie vult aan dat nieuwe initiatieven en ideeën heel welkom zijn. PVGE staat voor ontmoeten, elkaar zien en horen en dat komt in de breedste zin tot uiting. Naast activiteiten voor eigen leden draagt de vereniging ook bij aan sociale en culturele activiteiten in het dorp en is er verbinding met bijvoorbeeld de LEVgroep en Adviesraad Sociaal Domein (ASD).

Kortom, zet 30 september alvast in uw agenda en houd de plaatselijke nieuwsvoorziening goed in de gaten. Dit feestje wilt u niet missen!

Feestelijk jubileum seniorenvereniging PVGE ook gevierd in Son en Breugel

Leden van de PVGE in het Dommelhuis
PVGE 75 jaar