Moeder samen met haar zoon met een beperking
Moeder samen met haar zoon met een beperking Foto: Ingezonden

Symposium Levenslijn op Emiliusschool

Algemeen

Son en Breugel - KansPlus-Sien Eindhoven zet zich in voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking. Dat is best belangrijk voor Son en Breugel omdat de Emiliusschool en Zonhove in het dorp liggen. De vrijwilligersorganisatie organiseert vooral vrijetijdsactiviteiten, maar het is ook belangrijk om het netwerk van deze doelgroep te ondersteunen. Dat gebeurt samen met Platform Verstandelijk Gehandicapten Zuidoost Brabant

Op zaterdag 7 oktober a.s. is er een symposium op de Emiliusschool voor iedereen die betrokken is bij iemand met een verstandelijke of meervoudige beperking, ouders, broers en zussen, vrijwilligers en zorgprofessionals. Onder de titel Levenslijn komen allerlei kwesties aan bod die je tegenkomt vanaf de kleutertijd tot en met ruim volwassen.

Dit symposium is een plek om lotgenoten te ontmoeten, om vragen te kunnen stellen en om inspiratie op te doen voor iedere dag. Tanja van Roosmalen begint het symposium met een keynote over levend verlies; het verdriet dat je soms zomaar overvalt omdat het leven met een zorgintensief kind zo onmiskenbaar anders is dan je had verwacht. Herkenning en erkenning helpen om daar mee om te kunnen gaan. Daarna zijn er allerlei workshops en is er een informatiemarkt met allerlei aanbieders van onderwijs, zorg, vakanties en vrijetijdsbesteding.

Op de website van Platform VG staat alle informatie: www.platformvgzuidoostbrabant.nl/symposium-levenslijn.


Moeder samen met haar zoon met een beperking