Esther Jonkers (links) en Marieke Schoenmakers van LEVgroep Steunpunt Mantelzorg Son en Breugel in het Dommelhuis
Esther Jonkers (links) en Marieke Schoenmakers van LEVgroep Steunpunt Mantelzorg Son en Breugel in het Dommelhuis Foto: Floortje Hilgerdenaar

Op naar de dag van de mantelzorg Son en Breugel

Algemeen

Een gevarieerd programma voor mantelzorgers en aanvraag waardering

Son en Breugel - Voor mantelzorgers in alle leeftijden organiseert LEVgroep, in opdracht van de gemeente Son en Breugel, de mantelzorgdag. Met een leuk en gevarieerd programma hoopt LEVgroep mantelzorgers te ontmoeten en verbinden, en krijgen zij hun welverdiende waardering overhandigd. Dit jaar is er een extra stap belangrijk, nl. het aanvragen van de mantelzorgwaardering. Dit gaat voortaan digitaal. Ben je nog niet in beeld bij het Steunpunt? Zorg ervoor dat je je inschrijft als mantelzorger en laat je informeren over bijv. het aanvragen van een waardering en/of deelname aan activiteiten.

Andere manier van aanmelden
Esther Jonkers (consulent Steunpunt Mantelzorg): “Ook wij gaan mee met de digitale ontwikkelingen rondom aanmelden en verwerken van gegevens, enerzijds voor deelname aan een onderdeel van het programma en daarnaast specifiek voor het aanvragen van de waardering. Dit gaat helaas niet zonder slag of stoot en we beseffen dat het voor velen onduidelijk of lastig is. We zouden het heel jammer vinden als dit je weerhoudt om naar een activiteit te komen of je waardering aan te vragen. Het regelen van de mantelzorgwaardering is voor LEVgroep, namens de gemeente, een grote organisatie en gaat voortaan alleen digitaal. Dit geldt voor alle mantelzorgers, in alle leeftijden. Ik en mijn collega’s zijn er om je hierbij te ondersteunen.”

Programma
Ben je mantelzorger en heb je je al aangemeld voor een van de activiteiten die georganiseerd worden rondom de dag van de mantelzorg en/of je waardering aangevraagd? Leuk! Vrijwilligers van de Stichting BelangenBehartiging Mantelzorgers en medewerkers van LEVgroep Son en Breugel kijken ernaar uit om je te ontvangen en ontmoeten. Er staan verschillende leuke verbindende activiteiten gepland, zoals een diner in buffetvorm op donderdag 9 november (18.00 uur) of een uitgebreide lunch (12.30 uur) op vrijdag 10 november, beide in de foyer van het Dommelhuis. Een feestavond voor jonge mantelzorgers is er op die vrijdagavond in De Zwaan.

Jonge mantelzorgers
Al jaren wordt er voor jeugd en jongeren uit Son en Breugel die in hun gezinssituatie speciale zorgen hebben (rekening moeten houden met een gezinslid) ook een speciaal programma georganiseerd. Velen kennen elkaar vanuit de activiteiten die LEVgroep door het jaar organiseert. Marieke Schoenmakers (focus jonge mantelzorgers vanuit LEV): “We hopen op de feestavond veel jeugd en jongeren te zien en ze in het zonnetje te zetten. Het is voor alle ingeschreven jongens en meiden. Er mogen nog meer digitale aanmeldingen binnenkomen, zodat de feestzaal bij De Zwaan goed gevuld is en we er met z’n allen een ontspannende en gezellige feestavond van maken.” Voor de jeugd van 8 t/m 12 jaar (basisschool) is het programma van 19.00 tot 20.30 uur. Voor 13 jaar en ouder (tot ong. 25 jaar) is het van 20.30 tot 22.00 uur. De 18-jarigen en ouder mogen ook kiezen voor lunch of diner.

Weet LEV te vinden bij vragen
Lukt het niet om aan te melden of de waardering aan te vragen, kom dan langs op dinsdag tussen 11.00 en 12.00 uur of donderdag van 14.00 tot 15.00 uur in de foyer van het Dommelhuis. Komt dit niet uit, neem dan contact op met het Steunpunt Mantelzorg van LEV, tel. 0499-475361 of via mail steunpuntmantelzorg.sonenbreugel@levgroep.nl