Stan van Dinter (links) en Ruud van Rijen
Stan van Dinter (links) en Ruud van Rijen Foto: Ingezonden

Dance classics: terug naar toen met het geluid van nu

Algemeen

Son en Breugel - In het voorjaar van 2023 bundelden Ruud van Rijen, de multi-platinum producer van de 90s dance-act Twenty 4 Seven, en Stan van Dinter, een al ruim 12 jaar succesvolle allround dj in binnen- en buitenland, hun kunde, kennis en talent in de dj-act genaamd 2 TRUST.

”We nemen oude (wereld)hits, voornamelijk uit de 70s en 80s, die vanwege hun technische kwaliteit niet meer goed passen binnen de hedendaagse muziekstandaarden (de technologie van toen is simpelweg minder goed dan die van nu). We behouden de essentie van de hit, spelen de instrumentatie zo goed als mogelijk na en vernieuwen onder andere de drums en de bas. Op die manier blijft het arrangement onaangetast, maar krijgt de plaat weer de punch en het gevoel van de hedendaagse standaarden”, vertelt Stan van Dinter enthousiast.

Hun eigen, unieke werkwijze hebben ze omgedoopt tot ‘refixen’. En dat ze daar goed in zijn, blijkt wel uit het feit dat hun nieuwste refix elke vrijdagavond wordt uitgezonden op Radio 10. Ze toeren momenteel met hun Dance Classics Show door Brabant en Limburg.

Van Dinter komt uit Son en Breugel en is dan ook bijzonder trots dat Son en Breugel op de toerlijst staat. Op zaterdag 25 november kunnen de liefhebbers van dance classics de sfeer van vroeger weer herbeleven. “We werken met het type discolamp dat vroeger werd gebruikt, hangen spiegelbollen aan het plafond en uiteraard ontbreekt de ouderwetse dansvloer niet”, aldus Van Dinter. “Zie het als een pop-up-disco.”

Waag jezelf (opnieuw) in het tijdperk van disco, italo, (synth-)pop en alles wat daarbij hoort. Diana Ross, Modern Talking, Fun Fun, ABBA, Giorgio Moroder, Yazoo, Wham!... Een avond waarbij je je handen in de lucht gooit en meezingt met onvergetelijke hits, alle échte dance-classics uit de periode van eind jaren ‘70 tot begin jaren ‘90.

Met het authentieke geluid van weleer, aangevuld met het clubgevoel van vandaag; oude hits, in een nieuw jasje. “Terug in de tijd met de sound van nu”, zo besluit Van Dinter.

Wil je erbij zijn op zaterdagavond 25 november? Haal dan snel je ticket bij de bar van De Zwaan, of online via www.zwaan-son.nl.