Erfgoedvereniging
Erfgoedvereniging Foto: Ingezonden

Filmmiddag Oud Son en Breugel

Algemeen

Son en Breugel - Op dinsdag 17 oktober beleefden de gasten van de Zonnebloem in het Dommelhuis van Son en Breugel een bijzondere filmmiddag, verzorgd door Erfgoedvereniging Son en Breugel (voorheen Heemkundekring). De middag bood een fascinerende reis door de geschiedenis van Son en Breugel.

Het programma omvatte een reeks films die terugblikten op de aanleg van het Wilhelminakanaal, de sportieve avonturen van jonge boeren en boerinnen in 1955, en een indrukwekkende processie. De honderdste verjaardag van Mina de Bresser in 1959 werd niet vergeten. De gasten genoten van een virtuele wandeling langs het Wilhelminakanaal in de richting van Tilburg, waarbij humoristische momenten niet ontbraken. Bovendien was er een boeiende fotosessie van ‘24 uur Son en Breugel’, waar veel gasten warme herinneringen aan koesterden.

Het was bijzonder om te zien hoe deze historische filmpjes zo goed bewaard zijn gebleven en door de Erfgoedvereniging weer tot leven zijn gebracht. In de pauze haalden de gasten oude herinneringen op, en dit alles ging gepaard met drankjes en hapjes. De filmmiddag werd al met al een groot succes, en om 15.45 uur vertrokken de gasten met mooie herinneringen weer naar huis.