Afbeelding
Foto: Sandor Paulus

Doe mee aan de kleurwedstrijd en win een verrassing van Sinterklaas

Algemeen

Son en Breugel - Het is weer bijna zover, op zondag 19 november komt Sinterklaas samen met zijn Hulppieten aan in Son en Breugel. Om ongeveer 14.00 uur meert hij aan met Pakjesboot 17 aan de kade van het Wilheminakanaal aan de kant van Ekkersrijt. Net als vorig jaar zal Sinterklaas te voet met zijn Hulppieten zijn weg vervolgen naar het centrum van Son en Breugel. De route loopt vanaf het kanaal, via kruispunt Kanaalstraat/Ekkersrijt, over de brug, door de Nieuwstraat, en eindigt bij het gemeentehuis waar de Pieten nog een verrassing in petto hebben.

Spektakel op het gemeentehuis met de nieuwe burgemeester
Sinterklaas en zijn Hulppieten zullen dit jaar voor het eerst ontvangen worden door de nieuwe burgemeester Suzanne Otters. De redactie van de MooiSonenBreugelKrant heeft contact gehad met de Hoofdpiet en hij heeft beloofd dat de Pieten dit jaar gaan zorgen voor een heus spektakel bij het gemeentehuis. Sinterklaas en de Hoofdpiet nodigen alle kinderen dan ook uit om na de aankomst bij het kanaal naar het gemeentehuis te komen om dit te komen bewonderen. Na dit spektakel is er ook weer de mogelijkheid om Sinterklaas een handje te geven, een foto te maken, of een dansje te doen met een van de Hulppieten.

Speciale Pieten
Sinterklaas wordt ook dit jaar weer vergezeld door zijn Hulppieten, en hij heeft brieven gestuurd naar de papa’s en mama’s met de vraag of zij hem kunnen helpen bij de intocht als Hulppiet. Inmiddels hebben er al vele ouders gereageerd op de speciale brief van Sinterklaas. Ook de Glutenvrije Piet is weer aanwezig en is te herkennen aan zijn lichtgroene/witte pak. Deze Piet vindt het makkelijk om de kinderen te herkennen aan de hand van een speciale kleurplaat of vlag die de ouders op de muts of jas van hun kinderen kunnen spelden (deze zijn te vinden op www.sintsonenbreugel.nl). De Piet wordt liever niet aangeraakt in verband met ‘kruisbestuiving’ en is in de buurt van Sinterklaas te vinden.

Kleurwedstrijd
Ook dit jaar heeft de MooiSonenBreugelKrant weer een kleurwedstrijd; de tekening is te vinden in de krant of via www.sintsonenbreugel.nl. Lever jouw tekening in bij de Hulppieten tijdens de intocht zodat ook jouw tekening bij Sinterklaas terechtkomt. Sinterklaas zal uit alle tekeningen de mooiste uitzoeken en belonen met een leuke verrassing. Zet duidelijk je naam en je adres op de kleurplaat; de gelukkige winnaars worden bekendgemaakt via de MooiSonenBreugelKrant. Je kunt de tekening ook hier downloaden: download kleurplaat

Steun Stichting Sint Nicolaas Comité
De intocht van Sinterklaas in Son en Breugel wordt georganiseerd door een grote groep vrijwilligers en is afhankelijk van sponsoring en donaties. Draag jij Stichting Sint Nicolaas Comité Son en Breugel een warm hart toe en wil je op een makkelijke en snelle manier doneren? Dat kan via www.sintsonenbreugel.nl of door onderstaande QR-code te scannen.


Sinterklaas comité QR-code