Nieuwe scouts geïnstalleerd Scouting Mgr. Bekkersgroep
Nieuwe scouts geïnstalleerd Scouting Mgr. Bekkersgroep Foto: Ingezonden

Nieuwe scouts geïnstalleerd bij scouting Mgr. Bekkersgroep

Algemeen

Son en Breugel - Op vrijdagavond 17 november zijn er maar liefst vijf nieuwe scouts geïnstalleerd bij scouting Mgr. Bekkersgroep. Het was gezellig druk met ouders, familie en leden van de scoutsgroep die de ceremonie bijwoonden.

De installatie begon met een toespraak door iemand van de leiding en uitleg over de geschiedenis van de scouting. Hierna werd er een puzzel van de scoutswet door de vijf nieuwe scouts in elkaar gepuzzeld, om daarna door te gaan met het officiële gedeelte. Elk kind zei hierbij de scoutswet op, daarna ontvingen ze hun das en kregen ze het nieuwe insigne voor op hun blouse. Vervolgens werden ze gefeliciteerd door de overige leiding en leden, en zoals de traditie voorschrijft gebeurde dat met de linkerhand: deze hand zit namelijk het dichtste bij het hart. 


Nieuwe scouts geïnstalleerd bij Scouting Mgr. Bekkersgroep - Ingezonden

Het officiële gedeelte van de installatie zat er daarmee op en toen was het tijd voor het onofficiële gedeelte. Alle aanwezigen werden uitgenodigd om mee te doen met ‘Het Blauwe Lichtenspel’. In de wijk Het Harde Ven waren diverse letters opgehangen die de aanwezigen moesten zoeken in groepen. Tijdens het zoeken konden ze echter worden ‘afgeschenen’ door tikkers die (blauwe) zaklampen bij zich droegen. Goed opletten op de letters, wegduiken en je verstoppen als er een tikker aankwam was dus erg belangrijk! Toen alle letters waren gevonden kon het woord ‘samenwerken’ gemaakt worden. Niet gezien worden bleek voor sommige groepen erg lastig, maar gelukkig hadden wel alle groepen het woord goed. Daarna was het tijd om afscheid te nemen van de ouders en familie. De scouts bleven namelijk nog een nachtje slapen om de rest van het weekend nog gavere dingen te doen...