Pieter Jouke: Sluikstort
Pieter Jouke: Sluikstort Foto: Vestzaktheater

Pieter Jouke in het Vestzaktheater

Algemeen

Son en Breugel - Dit wordt de zevende voorstelling van Pieter Jouke. En zoals hij altijd zegt: “Ik maak eerst zes oefenvoorstellingen.” Dus eigenlijk kan het niet anders dan dat dit zijn meest bijzondere voorstelling wordt.

Maar ja... hij zal ook wel weer een achtste maken, solo. Jouke maakt deel uit van ‘De Staat van Verwarring’ (met absurdist Ronald Snijders) waarmee ze in de maand mei van dit jaar in de theaters speelden. Hij excelleerde op de buis bij het oneliners-gezelschap van ‘Pieter Jouke dames en heren’ Padoem Patsss (BNN-VARA). Daarnaast schrijft hij teksten voor verschillende cabaretiers en voor vele radio- en tv-programma’s, Pieter zit in het schrijversteam van het satirische programma ‘De Avondshow’ met Arjen Lubach (VPRO). Jouke is ook een van de drie breinen achter ‘Buro Renkema’ (samen met Arjen Lubach en Edo Schoonbeek).

Dolf Jansen over Pieter Jouke: “Ga die man zien!”

NRC: “Jouke is uitgegroeid tot een alternatief voor Herman Finkers en Kees Torn, taalkunstenaars die momenteel niet op de podia te vinden zijn.” ”… zijn associaties zijn geestig en vindingrijk…”

Daniël Arends over Pieter Jouke: “Hij is briljant… zorg dat je erbij bent… mis het niet.”
Pieter Jouke is 1 december om 20.15 uur te zien in het Vestzaktheater; www.vestzaktheaterson.nl