Gineke
Gineke Foto: Ingezonden
Advertorial

Reflexzonetherapie als ondersteuning van de algehele gezondheid

Algemeen

Gineke, voormalig doktersassistente, maakte 20 jaar geleden de overstap en opende haar praktijk voor reflexzonetherapie. Ze heeft een missie: mensen helpen de stilte en rust in henzelf te vinden en hun eigen leven vanuit het hart te leven.

“Omdat ik aan de basis van de gezondheid van mensen wilde staan, ben ik ben ooit begonnen als doktersassistente. In de praktijk kon ik met mijn holistische kijk echter niet uit de voeten” vertelt Gineke. Als reflexzonetherapeute, staat ze nu alsnog aan die basis, maar dan op fysiek, mentaal, emotioneel, en spiritueel vlak.

“Met voetreflex als basis, aangevuld met andere methodes, werk ik vanuit het holistische mensbeeld: lichaam en geest zijn één en zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden,” legt Gineke uit. Haar benadering richt zich op het ondersteunen van de algehele gezondheid, het versterken van het immuunsysteem en veerkracht, en het in contact brengen van mensen met hun eigen lichaam en behoeftes.

“Meer doen wat bij je past, vermindert niet alleen je klachten, het vergroot ook je levensvreugde,” benadrukt ze.

In haar behandelingen combineert ze reflexzonetherapie met de Traditionele Chinese Geneeskunde en methodes als IEMT, familieopstellingen en tenenlezen.

Gineke’s persoonlijke groei en ontwikkeling hebben haar geleid naar deze unieke combinatie van methodes die elkaar versterken. Ze vertelt enthousiast over haar recente afronding van de opleiding Chinese Face Reading, een methode die inzichten biedt in je karakter, talenten, uitdagingen, en gezondheid op basis van het gezicht.

Maar wat is reflexzonetherapie precies? Gineke legt uit dat het uitgangspunt bij reflexzonetherapie is dat onder andere op de voeten zich zones bevinden die corresponderen met alle organen en weefsels in het lichaam. Door deze zones middels speciale technieken te masseren, wordt een reactie elders in het lichaam bewerkstelligd. Het activeert het immuunsysteem en stimuleert het zelfherstellend vermogen. Vastzittende energie kan gaan stromen waardoor (pijn)klachten kunnen verminderen. Ook stressgevoelens kunnen verminderen omdat het helpt lichamelijk en geestelijk tot rust te komen.

De behandelingen bij Gineke gaan verder dan klachtenvermindering; ze richten zich ook op persoonlijke ontwikkeling. Gineke gebruikt methodes als IEMT om ingrijpende levenservaringen te verwerken en systemisch werk voor bewustwording van diepere patronen die voortkomen vanuit het familiesysteem.

Ze gelooft in het gebruik van het hart als kompas en moedigt anderen aan om te leven vanuit hun eigen authenticiteit om zo je eigen balans te vinden en te behouden.

Gineke is dankbaar dat ze met haar werk zo’n mooie dingen kan betekenen voor mensen. De reviews getuigen van Gineke’s “magische handen,” haar engelengeduld, en haar vermogen om zowel psychisch als fysiek de juiste snaar te raken. Haar persoonlijke benadering en toewijding maken de behandelingen niet alleen effectief, maar zorgen ook voor innerlijke bewustwording, is terug te lezen. Voor velen betekent een bezoek aan Gineke niet alleen verlichting van klachten, maar ook een inspirerende reis naar zelfontdekking en levensvreugde.

Vanwege de unieke benadering van gezondheid, balans en persoonlijke groei, is een bezoek aan Gineke’s praktijk een aanrader. Iedereen die op zoek is naar rust, balans en een diepere verbinding met zichzelf, is van harte welkom.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak mail naar; gineke@regila.nl of bel 06 21672063