Gineke de Laat
Gineke de Laat Foto: Ingezonden
Advertorial

Reflexzonetherapie: bewuste zelfzorg voor algeheel welbevinden

Algemeen

Son en Breugel - Sta eens stil bij de kracht van zelfzorg. Bewust kiezen voor zelfzorg is niet alleen een luxe, het is een essentiële stap naar een evenwichtig leven.

Mijn eigen zoektocht naar balans heeft geleid tot het begrip van het belang van zelfacceptatie en goed voor jezelf zorgen. Van daaruit is mijn missie ontstaan: mensen mee nemen naar de stilte en rust in zichzelf. Zo kunnen ze dicht bij hun eigen natuur komen en hun eigen leven gaan leven vanuit het hart. Door meer te doen wat bij je past, verminder je niet alleen je klachten, maar vergroot je ook je levensvreugde.

Mijn methodes, waarbij reflexzonetherapie de basis vormt, zet ik daarom ook niet alleen in om klachten te verminderen maar juist ook om te voorkomen dat ze ontstaan.

Reflexzonetherapie gaat uit van het holistisch mensbeeld: ‘lichaam en geest zijn één en zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden’. Het richt zich op het herstellen van de natuurlijke balans tussen lichaam en geest. Door massage van de reflexzones op de voeten, handen en oren, worden reacties elders in het lichaam bewerkstelligd. Het activeert het zelfherstellend vermogen en brengt rust en veerkracht in het leven.

Door bewust te kiezen voor zelfzorg kun je meer balans vinden in je totale welzijn

Naast reflexzonetherapie werk ik ook met Integral Eye Movement Therapy (IEMT) en (tafel)opstellingen. IEMT is een krachtige methode om ingrijpende levenservaringen te verwerken en los te laten, terwijl een tafelopstelling inzichten biedt waardoor het mogelijk wordt patronen te doorbreken. Beide zijn ook van invloed op het verminderen van lichamelijke klachten.

Een voorbeeld uit mijn praktijk illustreert dit:

Een cliënt kwam met een lichamelijke pijnklacht, de reflexzonetherapie had al een heel positieve uitwerking en de klacht was duidelijk verminderd. Naast de reflexzonetherapie hebben we ook een aantal sessies een tafelopstelling gedaan. In zijn situatie hadden we halfedelstenen gebruikt om zijn familieleden uit te beelden, waardoor de werkelijke verhouding en onderliggende patronen duidelijk konden worden. Door herkenning van de dynamiek werd verandering mogelijk, waardoor de energie weer kon gaan stromen en zijn klachten significant verminderden. Ik voel enorm veel dankbaarheid voor mijn mooie werk en de krachtige uitwerking daarvan!

In mijn praktijk stimuleer ik mensen om bewust te kiezen voor zelfzorg als een levensstijl, omdat het niet alleen leidt tot een betere gezondheid, maar ook tot innerlijke rust en tevredenheid. Mijn benadering omvat dan ook niet alleen het behandelen van de symptomen, maar juist het aanpakken en bewust maken van de onderliggende oorzaken van onbalans. Hierdoor kun je meer balans en een duurzaam gevoel van welzijn gaan ervaren.

Ik geloof sterk in de kracht van het volgen van je hart als kompas voor een vervullend leven. Om dit te bereiken, bied ik een plek van rust, persoonlijke aandacht en verbinding aan, waarin ik je ondersteun in het vinden van je eigen pad naar gezondheid en geluk. Iedereen die op zoek is naar rust, balans en openstaat voor een holistische benadering van gezondheid, is van harte welkom.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kun je contact opnemen met: Gineke de Laat, mail: gineke@regila.nl. Tel: 06-21672063