vlnr: José, Flora, Amy en Marieke
vlnr: José, Flora, Amy en Marieke Foto: Ingezonden

Een meisje met een droom: een eigen toneelvoorstelling

Algemeen

Son en Breugel - Een toneelstuk van tieners (van 11 t/m 15 jaar) voor de jeugd over een magisch boekje. Waar gaat klas 1A naartoe en komen ze wel weer terug? Een fantasy-toneelstuk, geïnspireerd op ‘Alice in Wonderland’. Een boekje gaat zorgen voor onrust en gekkigheid.

Flora (13 jaar) uit Son en Breugel heeft een grote wens om dit toneelstuk te gaan regisseren, besprak dit idee met Marieke Schoenmakers van LEV Jongerenwerk een tijdje geleden, en is nu druk bezig met het uitwerken van het plan. 

Ze zoekt leeftijdsgenoten die ook houden van toneel en mee willen doen. In het toneelstuk zitten 12 rollen. Enkele rollen zijn nu opgevuld, maar er zijn nog spelers nodig. De rollen zijn heel divers, voor jongens en meisjes. Ook zijn er mensen nodig voor het opbouwen van het decor. José Buijs heeft het leuke idee van Flora ook omarmd en draagt graag haar steentje bij, vanuit haar jarenlange ervaring vanuit Maan. Amy, het nichtje van Flora, is al helemaal fan van het toneelstuk en doet ook mee.

Lijkt het jou ook leuk om hieraan mee te werken? Laat dit dan weten aan Marieke Schoenmakers van LEVgroep Jongerenwerk (via marieke.schoenmakers@levgroep.nl / tel. 06-10853842). De repetities gaan starten in april op zaterdagavond van 18.30 tot 20.00 uur. De komende weken worden gebruikt voor werven en aanmelden.