Poëziemiddag in het Dommelhuis
Poëziemiddag in het Dommelhuis Foto: Wil Feijen

Poëziemiddag Dommelhuis

Cultuur

Son en Breugel - De theaterzaal was gehuld in huiselijke sfeer: tafeltjes en stoeltjes, schemerlampen, bloemen in vaasjes op tafel; alleen de Perzische tapijtjes ontbraken nog, maar daar was de sfeer niet minder om.

De poëziemiddag werd georganiseerd door de bibliotheek, in samenwerking met de Son en Breugelse dichtgroep Dichtbij. Na het welkomstwoord en de inleidende speech van Ad van Etten werden er verschillende gedichten voorgedragen, zowel van de dichtgroep als gastdichters, alle rond het thema van dit jaar: Thuis.

Arend Okken gaf een levendige uitleg over het sonnet, waarbij hij tevens uit eigen werk voordroeg. Na de pauze werd er door Merel Cooijmans en Catherine Witvliet een workshop verzorgd waarin alle aanwezigen aan het werk werden gezet met pen en papier. Er werden à la minute prachtige gedichten in de vorm van een pyramide of ‘sneeuwbal’ geschreven en met elkaar gedeeld. Eva Wiselius en Willem Berkers mochten de middag afsluiten met een aantal gedichten van eigen hand, waarna de aanwezigen werden bedankt en nog een aandenken konden uitzoeken uit het aanbod dichtbundels, boekenleggers en ansichtkaarten, die door de verschillende dichters werden aangeboden.

Al met al een vreugdevolle, vruchtbare middag, die hopelijk aanzet tot veel dichterlijke creativiteit in en buiten ons dorp.