Eva Wiselius draagt voor uit eigen werk (archieffoto 2023)
Eva Wiselius draagt voor uit eigen werk (archieffoto 2023) Foto: Merel Cooijmans

Poëzieweek 2024: een poëziemiddag en mini-dicht-workshop

Algemeen

Son en Breugel - Poëzieweek 2024: een poëziemiddag en mini-dicht-workshop. “Alleen in mijn gedichten kan ik wonen”

Het huis van de poëzie bestaat uit meer dan louter bakstenen. Dichters bouwen huizen uit herinneringen, geuren en kleuren, beschrijven de huizen van onze jeugd en de straten van onze dromen, schrijven hun gedichten op het hoekje van onze keukentafel en turen naar de schilderijen aan onze muren. In gedichten kan je je thuis voelen.

‘Thuis’ is het thema van de Poëzieweek dit jaar. Een actueel thema, want veel mensen ervaren momenteel een gemis aan thuis. Hoeveel mensen hebben wel nog een huissleutel, maar geen thuis meer?

Tijdens de Poëzieweek 2024 bouwen we samen grote en kleine huizen in gedichten. We bieden een thuis in steden of op het platteland, we verhuizen onze verzen van streek naar streek en beschrijven nieuwe en oude landen in levendige letters. Poëzie kan mensen vieren, verwelkomen en zich thuis doen voelen. Het kan ook troost van een warm thuis bieden op moeilijke momenten van afscheid, rouw en verdriet.

Samen gaan we schuilen onder het dak van de poëzie. En dat dak is dit jaar het dak van de bibliotheek: het Dommelhuis.

In samenwerking met lokale dichters organiseert Bibliotheek Dommeldal, vestiging Son en Breugel, op vrijdag 26 januari een poëziemiddag inclusief mini-dicht-workshop. We belichten poëzie vanuit verschillende hoeken, dichters dragen voor uit eigen werk, en zelf kun je aan de slag met mooie schrijfoefeningen.

De middag start om 14.00 uur en duurt tot 16.30 uur. Deelname is gratis; gelieve wel even van tevoren aan te melden. Kijk voor meer informatie voor het gehele Poëzieweekprogramma van Bibliotheek Dommeldal op www.bibliotheekdommeldal.nl/activiteiten.

Poëzie