Kinderboekenweek 2023
Kinderboekenweek 2023 Foto: Ingezonden

Kinderboekenweek 2023 van 4 t/m 15 oktober

Algemeen

Son en Breugel - Tijdens de Kinderboekenweek (4 t/m 15 oktober) organiseert Bibliotheek Dommeldal verschillende activiteiten voor kinderen uit Son en Breugel. De Kinderboekenweek heeft dit jaar als thema ‘Bij mij thuis’. We vieren ‘thuis’ in alle vormen, verschillen en gelijkenissen. We kunnen zo veel van elkaar leren. Bij welke boekengenres voelt een kind zich thuis? Kinderboeken laten kinderen kennismaken met de wereld om zich heen. Bibliotheek Dommeldal nodigt iedereen van harte uit om ‘bij de bibliotheek thuis’ deel te nemen aan allerlei leuke activiteiten, speciaal gepland in deze feestelijke week.

Theatergroep Jaski: Sjakie en Jopie in het Vestzaktheater, woensdag 4 oktober, 14.30 uur
Een voorstelling boordevol grappige en herkenbare verhalen en vrolijke meezingers! Sjakie heeft altijd minstens één pleister op zijn lichaam. Hij kan onhandig zijn, maar als er muziek klinkt, danst hij. Jopie herken je meteen: als ze rent, is ze net een paardje. Ren, galop, ren, galop! Met veel fantasie verkennen Sjakie en Jopie hun wereld en ontmoeten ze de bewoners van hun kleurrijke straat.

Met nieuwe liedjes van JW Roy en Jan Groenteman, winnaar van de Willem Wilminkprijs voor het beste kinderlied 2022.

Kom tijdens de Kinderboekenweek gezellig langs met je (klein)kinderen van 3 t/m 7 jaar om van deze voorstelling in het Vestzaktheater te genieten! Kaarten à € 7,50 zijn verkrijgbaar via www.bibliotheekdommeldal.nl/activiteiten.

Voorleestijd - de burgemeester van Son en Breugel leest voor! Vrijdag 6 oktober, 11.00 uur
Elke vrijdagochtend kunnen peuters en kleuters in de bibliotheek in Son en Breugel naar een verhaaltje komen luisteren: het is altijd een feestje! Ouders en opa’s en oma’s zijn ook van harte welkom.

Op de eerste vrijdag die in de Kinderboekenweek valt, 6 oktober, is er een heel speciaal iemand te gast die komt voorlezen: de burgemeester van Son en Breugel!

Er was eens… een plek voor peuters en kleuters waar ze komen luisteren naar mooie, spannende en grappige verhalen. Samen met hun moeder, vader, opa of oma zijn de kinderen welkom om op avontuur te gaan vanuit een boek.

Voorlezen is niet alleen gezellig, het heeft ook bewezen voordelen voor de taalontwikkeling van kinderen. Door regelmatig voorgelezen te worden, vergroten kinderen hun woordenschat en ontwikkelen ze hun fantasie en verbeeldingskracht. Het is een geweldige manier om quality time door te brengen met je kleintje en ze te helpen bij hun ontwikkeling.

Dus, kom gezellig langs en stap in de betoverende wereld van kinderboeken. Je hoeft je niet aan te melden, je kunt gewoon gezellig binnen komen lopen. Wij kijken ernaaruit om jullie te verwelkomen in de bibliotheek in het Dommelhuis!

Workshop: ‘Bij mij thuis’ in de Steentijd, donderdag 12 oktober, 15.30 uur
Ik schijn te wonen in het oudste en langste tijdvak van de menselijke geschiedenis: de Steentijd. Ik begrijp wel waarom ze onze tijd de Steentijd noemen, want wij maken veel gebruik van stenen werktuigen. Maar dat niet alleen hoor, ook botten en hout kunnen we goed gebruiken. We moeten toch ons kostje iedere dag bij elkaar schrapen, want er is geen supermarkt in de buurt. Laatst was ik met mijn ouders in Limburg; daar ligt heel veel vuursteen. We hebben dan ook veel vuursteen meegenomen naar ons eigen tijdelijke plekje aan het water. Een vast plekje hebben we niet. We volgen namelijk de dieren. De dieren ‘geven’ ons eten en kleding. Ik zal je meer vertellen over mijn leven in de Steentijd tijdens de Kinderboekenweek. Kom je dan naar mij toe?

Ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan op 12 oktober naar deze workshop in de bieb in Son en Breugel! We gaan aan de slag met klei en proberen zo natuurgetrouw een Stenen

Tijdperk-landschap na te maken. Ook is er ruimte voor praktijk/stenen voorwerpen/vuursteen. Leeftijd: 8 t/m 12+ jaar.

Kaarten à € 3 voor bibliotheekleden en € 5 voor niet-leden zijn te bestellen via www.bibliotheekdommeldal.nl/activiteiten..