Afbeelding
Foto: Pixabay.com

KBO organiseert lezing over pensioenen

Ingezonden

Son en Breugel - Op dinsdag 14 maart organiseert KBO-kring Son en Breugel in samenwerking met de Seniorenraad een lezing over pensioenen. Het pensioenstelsel staat een enorme verandering te wachten. Er is lang over gediscussieerd en uiteindelijk is het nieuwe pensioenstelsel toch aangenomen door de Tweede Kamer.

Pensioen is een onderwerp dat ongelofelijk veel impact heeft op iedere Nederlander. Rob de Brouwer behandelt de belangrijkste vragen over het pensioen: hoe is het ontstaan, wat is de essentie van ons pensioen en hoe beïnvloeden de vergrijzing en de dalende rente de uitkomsten. Hoe wordt dit geregeld in de nieuwe wet? In Nederland wordt veel gespaard voor het pensioen. Bovendien worden op de bij elkaar gespaarde vermogens over de langere termijn bekeken hele goede rendementen gemaakt. Komt er genoeg geld binnen om de maandelijkse pensioenen te betalen?

Dinsdag 14 maart, aanvang 14.00 uur in het Dommelhuis, voor alle belangstellenden uit ons dorp.
Deze lezing wordt verzorgd door Rob de Brouwer.

Rob de Brouwer studeerde algemene economie en staats- en bestuursrecht aan de Erasmus Universiteit. Hij werkte achtereenvolgens als beleidsmedewerker en afdelingshoofd bij het ministerie van Economische Zaken en als directeur Economische Zaken van de Provincie Noord-Brabant. De laatste 25 jaar voor zijn pensioen werkte hij als directeur bij Hoogovens. Hij was mede-initiatiefnemer en bestuurslid van de Koepel van Nederlandse Verenigingen van Gepensioneerden (KNVG). Hij was ook voorzitter van de Nederlandse Bond voor Pensioenbelangen (NBP). Hij is nu adviseur pensioenen bij het Senioren Netwerk Nederland, waarvan ook KBO-Brabant deel uitmaakt.