Bron: Eindhoven Maker Faire 2022
Bron: Eindhoven Maker Faire 2022 Foto: ingezonden

Eindhoven Maker Faire: Beleef de magie van het maken

Ingezonden

Son en Breugel/Eindhoven - Op 23 en 24 september staat Eindhoven weer in teken van dit meest creatieve maakfestival!. De tiende editie van het Maakfestival, de Eindhoven Maker Faire, vindt plaats op zaterdag 23 en zondag 24 september. Net als voorgaande jaren gaat het grootste maakfestival van de BeNeLux het centrum van Eindhoven weer laten bruisen van creatieve energie.

Redactie: Ingezonden

Verrassende oplossingen
Op de Eindhoven Maker Faire worden de meest fascinerende creaties en uitvindingen tentoongesteld! Je kunt kennismaken met geavanceerde elektronica, fashion tech, een raceauto maken voor de Nerdy Derby, leren programmeren, energie opwekken, robots bouwen of 3D-printen. Laat je verrassen door de slimme, handige en duurzame oplossingen die de Makers op de Eindhoven Maker Faire presenteren!

Op het festivalterrein zie je creatieve installaties, gave robots en cosplayers die rondlopen. Meer dan tweehonderd Makers en talloze workshops vind je op het Stadhuisplein en in het Stadhuis tijdens het laatste weekend van september. De Eindhoven Maker Faire is dé plek waar Makers hun interessante ontdekkingen en creatieve oplossingen presenteren, demonstreren en graag in contact komen met het publiek. Het festival geeft vernieuwende projecten een podium en presenteert originele ideeën aan een breed publiek, dat zich tussendoor kan laven aan een gezonde snack of drankje.

Crazy Parade
Niet alleen het Stadhuisplein ademt dit weekend creativiteit, maar ook op andere locaties in de binnenstad, zoals de Bibliotheek en de Heuvel, worden activiteiten georganiseerd.
Het winkelend publiek wordt getrakteerd op de befaamde Eindhoven Crazy Parade, een feestelijke optocht van robots, zeepkisten, steampunk, cosplayers en bijzondere voertuigen die op zaterdag en op zondag eenmaal door het centrum loopt.

Call for Makers geopend
De Eindhoven Maker Faire is momenteel op zoek naar innovatieve en creatieve makers die bezig zijn met ontwerpen, ontwikkelen en vooruitkijken op technologisch gebied. Ze nodigen knutselaars, designers, hackers, kunstenaars, coders, futuristen, recyclers en meer uit om zich aan te melden via de website www.eindhoven.makerfaire.com 

De kaartverkoop voor de Eindhoven Maker Faire start in juli.