De nieuwe bus voor het weeshuis Panti Puis op Sumatra van stichting Harapan
De nieuwe bus voor het weeshuis Panti Puis op Sumatra van stichting Harapan Foto: Stichting Harapan

Nieuwe bus voor weeshuis Panti Pius is klaar

Ingezonden

Son en Breugel - Panti Pius IX in Sinaksak Sumatra is een tehuis voor weeskinderen en kinderen uit arme gezinnen van wie de familie niet in staat is ze te onderhouden. Er verblijven ± 40 kinderen. De steun aan het weeshuis is een van de speerpunten van de stichting Harapan.


De nieuwe bus voor het weeshuis Panti Puis op Sumatra van stichting Harapan - Stichting Harapan

Door de directrice was het verzoek tot ondersteuning in de kosten van de dringend noodzakelijke aanschaf van een nieuwe, grotere minibus ingediend. Dit was nodig omdat de oude bus te klein was en de vele reparaties hoge kosten met zich meebrachten. De bus wordt o.a. gebruikt om de kinderen naar de diverse scholen en activiteiten in de buurt te brengen. Sommige scholen liggen op meer dan 10 kilometer van Panti Pius en zijn moeilijk of niet met de bus te bereiken.
De aanschafprijs is € 39.350,-. Uit eigen inbreng van Panti Pius, Harapan-acties en inruil van de oude bus was begin 2023 totaal € 23.350,- beschikbaar. Voor het tekort (€ 16.000,-) benaderde de stichting fondsen, en opbrengsten uit diverse acties werden hiervoor bestemd. Het heeft even geduurd maar de bus is klaar.