Afbeelding

Nog drie bijzondere optredens in kiosk van Son deze maand

Algemeen

Son en Breugel - Op dinsdag 24 juli zal blaaskapel Wa'n Klank traditiegetrouw de zomerstop inzetten met een optreden op kiosk De Sonnestrael. Wa'n Klank bestaat al sinds 1983 en heeft vorig jaar de Oeuvreprijs uit handen van de Krutjesrapers mogen ontvangen voor haar vele verdiensten tijdens het carnaval. Al sinds de komst van de kiosk luidt Wa'n Klank de zomerstop in.

Dit jaar zullen zij ook weer worden bijgestaan door Just4Fun uit Eindhoven, een kleurrijk muzikaal gezelschap Het wordt dus weer een waar muzikaal feest. Wa'n Klank zal optreden van 20.00 tot 21.00 uur, daarna is het de beurt aan Just4Fun tot 22.00 uur.
De naam Just4Fun geeft aan waar de band voor staat: muzikaal plezier voor de muzikanten zelf en voor het publiek staat voorop. Met de uitgebreide bezetting, het aansprekende repertoire, en zeker niet te vergeten het enthousiasme van de leden, zorgen ze voor een memorabel optreden. Zeker buiten komt de band prima tot zijn recht: op muziekfestivals, braderieën, en zeker ook sport- en cultuur evenementen
Dinsdag 24 juli van 20.00 tot 22.00 uur: Blaaskapel Wa'n Klank en Just4fun

Woensdag 25 juli van 20.00 tot 22.00 uur: Duo Pastinakel
Pastinakel is een duo dat bestaat uit Terry Emons (contrabas) uit Veghel en Pieter van den Boom (gitaar) uit Son. Deze twee muzikanten begonnen hun samenwerking ruim 10 jaar geleden in de docentenband aan het Fioretti College in Veghel. In de loop der tijd speelden ze vele evergreens, waarvan nu op het repertoire staan liedjes van o.a. The Beatles, Stones, Dire Straits, Elvis, Santana, The Eagles, tot Avicii. Na het succesvolle kiosk optreden op 9 mei, nu nog eens op woensdag 25 juli van 20.00 tot 22.00.


Zondag 29 juli van 14.00 tot 16.00 uur: Tour de Kiosques
Op zondag 29 juli is er net als vorig jaar weer een optreden van Tour de Kiosques
Tour de Kiosques was al enkele keren eerder in Son en wordt georganiseerd door Stichting Elbrimalefonds Vught. Van 14.00 tot 16.00 uur wordt er op de piano gespeeld door autodidact Leo Willemen en is ook zanger/gitarist Nico Weijns van de partij. Leo en Nico spelen tot hun eigen genoegen, maar graag ook tot genoegen van iedereen, die er naar wil luisteren, voor jong en oud. Deze muzikanten gaan de hele zomer lang op tournee langs een aantal van de vele kiosken in Brabant. Doelstelling van de stichting is om musici, zowel (semi-) professionals als amateurs, een podium te bieden en dit zonder winstoogmerk. Het optreden op de kiosk is gratis te bezoeken, wel kan men geheel vrijwillig een donatie voor de stichting in de bus deponeren.
Op 26 april jl. kreeg Leo Willemen uit handen van de burgemeester van Vught een Koninklijke onderscheiding o.a. voor zijn grote verdiensten bij de activiteiten van de Stichting.