V.l.n.r.: Anton van den Bosch, Pam Verpalen en Wil van der Horst
V.l.n.r.: Anton van den Bosch, Pam Verpalen en Wil van der Horst Foto: Wil Feijen

50 jaar HTC Son Tennis: een jubileum van en door de leden

Algemeen

Son en Breugel - Vanaf december 2017 heeft u met enige regelmaat in onze krant kunnen lezen over het 50-jarig jubileum van HTC Son Tennis, zoals de vereniging inmiddels door het leven gaat. Net als aan het begin van de reeks artikelen sprak ik onlangs met de drie leden van de jubileumcommissie, Wil van der Horst, Pam Verpalen en Anton van den Bosch. Ze kijken met tevredenheid terug op een mooi jaar!

Door: Luc van de Wiel
Foto: Wil Feijen


Een jubileum van de leden, door de leden
Ze zijn blij dat het erop zit, Wil, Anton en Pam. Vanaf eind 2016 zijn ze bezig geweest met de voorbereidingen, vooral het afgelopen jaar was erg intensief voor ze. Moe, maar voldaan is misschien een betere omschrijving. Wat het zo'n mooie en bijzondere ervaring maakt, is dat de leden zelf diverse activiteiten organiseerden, waarbij de jubileumcommissie begeleidde. Daarmee is het bijzonder voor heel HTC Son Tennis, niet alleen voor Wil, Anton en Pam!

'Het is zo het jubileum geworden van de leden, door de leden', zeggen de drie leden van de commissie. Het feit dat leden, zoals diverse competitieteams, zelf activiteiten bedachten en organiseerden, zorgde ervoor dat de activiteiten (en daarmee het jubileum) bij de leden ging leven. Ook bij leden die niet zelf betrokken waren bij de organisatie van een activiteit!

Druk bezocht
De (meeste) activiteiten waren goed tot druk bezocht, en zijn voor herhaling vatbaar. Eén van de rode draden in het jubileumjaar waren de VIP (Very Important Player!) tickets die bij de activiteiten te winnen waren. De organisatie van elke activiteit mocht zelf bepalen op basis waarvan de tickets gewonnen konden worden (of iemand de beste was, de origineelste of wellicht de creatiefste). De winnaars van de VIP-tickets werden bij het Dream Masters Toernooi extra in het zonnetje gezet!

Daarmee is meteen een van de drie hoogtepunten van het jubileumjaar genoemd. Natuurlijk wilde ik graag van de commissieleden horen wat zij als hoogtepunt hebben ervaren. 'Het was moeilijk kiezen, alle activiteiten waren leuk en druk bezocht', zeggen Wil, Anton en Pam. Het Dream Team Masterstoernooi is door Wil, Anton en Pam zelf georganiseerd, zij het met hulp natuurlijk. Een bijzonder detail: er werd met houten rackets gespeeld, erg 'old school'! Ook was er een geblindeerd hoogtenet, waardoor de deelnemers de bal hoog moesten spelen (dus géén smashes e.d.!) en niet konden zien waar ze moesten spelen. Het zorgde voor een bijzondere ervaring voor iedereen!

Een goed begin
Het Touch Tennis Toernooi dat in januari werd gehouden is zeker ook één van de hoogtepunten. 'Het was iets nieuws, het was in de hal en in de winter', aldus de commissieleden. Het was niet alleen de start van het nieuwe jaar, maar óók de start van het jubileumjaar. Normaal gesproken begint het tennisseizoen in april, als ook de competitie weer van start gaat. In dat opzicht was het een breuk met de traditie, maar wel één die prima bevallen is. Het zette de toon voor het jubileumjaar!

Wat ook genoemd moet worden als hoogtepunt is de competitie afsluiting. 'Dat hebben we een tijdje niet gedaan', vertellen de commissieleden, 'Het was leuk om dat weer eens te doen. Al helemaal omdat er twee kampioensteams gehuldigd konden worden!' Het zondagteam werd kampioen in de tweede klasse en promoveerde, het zaterdagteam werd eerste in de overgangsklasse en mocht naar het toernooi om het landskampioenschap, in Santpoort. En dat wonnen ze!

Geslaagde afsluiting
Het eindfeest, dat op 22 september gehouden werd, was ook een hoogtepunt. Het was een soort van reünie, veel oud-leden waren ook aanwezig. Een mooie gelegenheid om oude bekenden weer eens te zien en bij te praten! Zoals eigenlijk bij alle activiteiten was er een goede mix, van jong en oud, (nieuwe) leden en oud-leden. Wat het feest extra leuk maakte, was de aanwezigheid van Beppie Slingerland, die al vanaf het prille begin lid is van HTC. Beppie speelt inmiddels geen tennis meer, maar is wel erelid. Beppie is medeoprichter van de club, het is mooi om bij je 50-jarig jubileum iemand te hebben die ook 50 jaar lid is! Dat is sowieso uniek. Ondanks het mindere weer was het een geslaagd feest, mede ook dank zij de band 'Back on Track Joe Cover Band' en DJ Mattix, die voor de muzikale omlijsting zorgden.

Het was een mooi jaar, waarin de vereniging 87 nieuwe leden mocht begroeten. Een jaar waarin veel gebeurd is, waar alle leden warme herinneringen aan zullen bewaren. Een jaar ook waarin veel oude foto's, artikelen en ander archiefmateriaal verzameld en gedigitaliseerd is, waardoor het nu een stuk eenvoudiger is om het archief bij te houden.
Wil, Anton en Pam kijken dan ook met tevredenheid terug op het afgelopen jaar, en bedanken alle leden die mee georganiseerd of meegedaan hebben. Ook de overige leden en natuurlijk de sponsoren worden van harte bedankt! 'De samenwerking met DeMooiSonenBreugelKrant was ook geweldig, jullie ook bedankt!' zeggen de commissieleden. Dat is geheel wederzijds!

De jubileumcommissieleden nemen nu even pauze, al spreken ze wel de hoop uit dat met alle activiteiten die in het jubileumjaar hebben plaatsgevonden er iets in beweging is gezet. 'Het doel was sfeer te creëren op het sportpark, we willen een prestatieve én een recreatieve vereniging zijn. We wilden meer leden werven, en het jubileum moest gaan leven. Dat is allemaal gelukt, maar dat doe je niet alleen', zeggen de drie. Ze hopen dat leden zelf allerlei activiteiten blijven organiseren, zoals in het jubileumjaar. Zo blijft de vereniging leven, zo kan ze nog 50 jaar vooruit!