Afbeelding

Stichting 2109 uit Son en Breugel is genomineerd

Algemeen

Son en Breugel - Steun deze mooie stichting die niet alleen Son en Breugel maar heel Nederland dementie vriendelijk wil maken. Breng een stem uit op 2109 door op onderstaande link te klikken.

https://www.vrijwilligersprijzen.nl/initiatief/stichting-2109

Stichting 2109 is in 2015 opgericht door Simone den Uijl en heeft als doel om het leven van mensen met dementie en hun mantelzorgers in Son en Breugel te vergemakkelijken. Een lokale samenleving die dementie kan (h)erkennen is dan ook van groot belang. Dementie is niet aan de buitenkant te herkennen. Mensen met een zichtbare beperking worden direct herkend en krijgen hierdoor veelal begrip en hulp indien nodig. Dementie is niet zichtbaar aan de buitenkant, maar wel voelbaar aan de binnenkant. Mensen schamen zich vaak en praten niet gemakkelijk over deze ziekte.

Stichting 2109 wil dit taboe doorbreken door met een beeldmerk op een fraai speldje herkenning en begrip te bevorderen waardoor er beter aangesloten kan worden bij de belevingswereld van mensen met dementie. Hierdoor wordt tevens de mantelzorger ontlast en zorgen wij er met elkaar voor dat mensen met dementie en hun mantelzorgers zolang mogelijk binnen hun eigen vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen en mee kunnen doen aan de lokale samenleving.