Afbeelding
Foto: Pixabay.com

Brabanders kijken graag tv in bed

Algemeen

Son en Breugel / Amsterdam - In een typische Brabantse slaapkamer staat anno 2018 een boxspring, zijn de muren wit en voorzien van schilderijen en foto's en zijn de gordijnen beige, wit of zwart. In 58 procent van de slaapkamers staat een tv. Dit blijkt uit het slaapkamer-onderzoek van online beddenwinkel Bedden.nl, waarbij 1695 Nederlanders zijn ondervraagd over het interieur van hun slaapkamer.

Traditionele bed verliest terrein
Uit de resultaten van het slaapkamer-onderzoek blijkt dat het percentage Nederlandse slaapkamers met daarin een boxspring (50,3 procent) inmiddels groter is dan het percentage met een traditioneel bed (40,2 procent). In Brabant staat inmiddels in 46 procent van de slaapkamers een boxspring. In slechts 42 procent van de Brabantse slaapkamers staat nog een traditioneel bed. 

Kleuren en muurdecoratie
Voor de kleuren in de slaapkamer kiezen Brabanders het liefst voor beige, witte of zwarte gordijnen en voor witte, beige en rode lichtgrijze muren. Schilderijen, foto's en spiegels zijn de meest populaire objecten voor decoratie aan de muur. 

In bed tv kijken
In bed tv kijken lijkt in Brabant een stuk populairder dan in de rest van Nederland, want in 58 procent van de Brabantse slaapkamers staat een tv, terwijl het landelijk gemiddelde op 48 procent ligt.

De volledige resultaten van het slaapkamer-onderzoek staan gepubliceerd op https://www.bedden.nl/blog/slaapkamer-onderzoek/