Logo mooisonenbreugel.nl
Wie staat er op de foto en wanneer is deze gemaakt   | Fotonummer: 7d89ac
Wie staat er op de foto en wanneer is deze gemaakt (Foto: Heemkundekring Son en Breugel)

Wie en wat en wanneer is de foto gemaakt

Son en Breugel - Bij de beschrijving van foto's hanteert de Heemkundekring het principe van de 4 W's: Wie en Wat staat er op de foto, en Waar en Wanneer is de foto gemaakt. Soms kunnen we niet alle vragen beantwoorden. Wilt u ons helpen?

Van Leo Dortmans kregen we nog een reactie op foto 10489 (gezelschap voor boerderij Van den Elsenstraat 3). Leo heeft de foto besproken met zijn jeu-de-boules-vrienden en zij kwamen tot de volgende conclusie: Op de achterste rij links staat niet Johan Versantvoort maar Martien van Eck, daaronder zit gehurkt Harrie van der Heijden (Zwijnsbergen) en de man rechtsonder is Bernard Swinkels (Eigen). Deze drie personen vormden samen een jagersclub. De man rechtsboven moet Karel van de Ven van het Pieter Brueghelplein zijn (dus niet Piet Verberne). Dankzij alle verbeteringen staat er nog slechts een onbekende op de foto, namelijk de grootste man op de achterste rij. Iedereen hartelijk bedankt voor het meedenken.

Op foto 15242 (klassenfoto van de Nutsschool in 1963) reageerde allereerst Anne Lodewijks (87). Haar zoon Roeland Lodewijks staat op de foto. Verder herinnert zij zich de namen van de leerlingen Rik Opstelten, Marjan Wiersma, Annelies van Gorkum, Arie van der Zanden en Hans de Lange. De klassenjuf is volgens Anne mevr. Visser-Van Wamelen. Anneke Kauffmann kon dit bevestigen en wist dat de voornaam van juf Visser Ine is.

De foto van deze week is gemaakt in 1957
Vijf mannen zijn aan het werk op het land achter de boerderij van de familie Beniers, Eigen 4 in Breugel. Op de kar staan v.l.n.r.: Jo Beniers, onbekend, Piet Swinkels en onbekend. Tegen de kar aangeleund staat geheel rechts Harrie Beniers. Dit keer vragen we dus slechts de namen van twee personen. Dat moet te doen zijn. Maar als u de naam van het paard weet, dan zijn we daar ook blij mee. U kunt de foto ook bekijken op de website van de Heemkundekring; www.hkksonenbreugel.nl. Zoek naar nummer 10704 en u kunt de foto naar eigen wens uitvergroten.

Weet u misschien meer over deze foto te vertellen? Of heeft u misschien nog correcties of aanvullingen, laat het ons weten.
Stuur uw reactie naar Frans Wilbrink, email: secretaris@hkksonenbreugel.nl, of bel naar 0499-473049.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>