Afbeelding
Foto: Ingezonden

Belastingspreekuur Bibliotheek

Algemeen

Son en Breugel - In deze maanden waarin weer belastingformulieren moeten worden ingevuld en ingestuurd, houdt Bibliotheek Dommeldal in de vestiging in Son en Breugel (in het Vestzaktheater) tweemaal een belastingspreekuur, op 12 maart en op 8 april.

U krijgt informatie over het invullen van aangiftes, zodat u dit volgend jaar helemaal zelf kunt. Tijdens het spreekuur kijken we meteen of de hoogte van uw zorg- of huurtoeslag nog in orde is.

12 maart en 8 april
Op dinsdag 12 maart van 11.00 - 13.00 uur en op maandag 8 april van 11.00 -13.00 uur zitten in de Bibliotheek in Son en Breugel deskundige vrijwilligers klaar om te helpen met antwoorden op vragen en met hulp bij eenvoudige zaken die horen bij de gewone jaarlijkse privé aangifte. Het spreekuur is bedoeld voor alleenstaanden met een maximum inkomen van € 30.000 per jaar en voor samenwonenden/gehuwden met een maximum inkomen van € 50.000 per jaar. De hulp is gratis.

Aanmelden
Jong of oud, iedereen is welkom, na aanmelding in de Bibliotheek, via telefoonnummer 0499-473033 of aan de balie in de Bibliotheek in het Vestzaktheater.

Aangifte op computer van Bibliotheek
Kunt u de online belastingaangifte niet thuis doen? In de Bibliotheek kan dat wel. In iedere vestiging van Bibliotheek Dommeldal is gratis een computer beschikbaar om zelfstandig aan de slag te gaan. Bibliotheekmedewerkers helpen wel bij algemene problemen, bijvoorbeeld om te printen. Maar niet bij specifieke problemen, dus niet bij de aangifte of aanvraag. Daarvoor is nu juist het belastingspreekuur in de bibliotheekvestigingen.

Werken met de E-overheid
Misschien bent u geïnteresseerd in de (gratis) training werken met de e-overheid? Dat kan ook in de Bibliotheek. In kleine groepjes, met geduldige docenten van Son en Breugel Verbindt, helpen ze u op weg bij het zoeken en vinden op de sites van bijvoorbeeld van de Belastingdienst, de Zorgverzekeraar de Sociale Verzekeringsbank. Ook hiervoor kunt u inschrijven in de Bibliotheek.